נער לפני ניתוק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/10/2010 | 04:10 | מאת: מודאגת

מה תאמרו לנער שלא מוכן ללמוד, ועושה כמעט הכל כדי שיזרקו אותו מהמסגרת החינוכית בה הוא לומד? ובשיחה קצרה איתו הוא מעיד על עצמו שלא ירצה לעולם לעבוד באותה עבודה כל יום, שהוא חייב להספיק הכל ורוצה להתנסות בהכל לפני שימות? הנער חווה גרושים לא יפים של הוריו, והקשר עם אביו נותק לפני שלוש שנים. חווה גם ניתוק קשר מאחותו הקטנה החורגת שנעלמה עם העלמות האב מחייו. מה תאמרו?

06/10/2010 | 01:51 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לך מודאגת, הפנייה שלך קצת עמומה, ונראה שמסתתר מאחוריה סיפור ורכב ועצוב. נער שעושה הכל כדי להיזרק מהמסגרת הוא נער שמרגיש שאין לו מה להפסיד, או לחילופין, נער שזועק "תתעקשו עלי!". תחושה נוספת שמתעוררת בי למקרא הדברים, היא שמדובר בנער שחווה דברים קשים, המבין שהחיים יכולים להיות מפתיעים, שבריריים מאד ובלתי צפויים, ובכל רגע עולמו יכול להתהפך ולהיטרף מבלי שתהיה לו שליטה על האירועים. אני ממליצה מאד להפנותו לטיפול פסיכולוגי, כדי להחזיר לו תחושה של רציפות ושייכות, וכדי לאפשר לו לעבד את החוויות הקשות שעברו עליו בליווי של דמות יציבה ותומכת. דווקא עניין הלימודים הכי פחות מדאיג בעיני. הייתי נותנת לנער כזה את התחושה ששום דבר לא אבוד, ושתמיד יוכל להשלים את החוסרים האקדמיים שלו, לאחר שהמצוקות הגדולות שלו יקבלו הקשבה ומענה. בברכה ליאת

06/10/2010 | 15:48 | מאת: מודאגת

מעריכה מאד את תשובתך. עזרת לי מאד

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים