בן 3 לא רוצה ביביסיטר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/10/2010 | 20:04 | מאת: שקד

שלום, ראשית עלי לומר שאני נהנית לקורא את תשובותייך ושמחה שיש לי היזדמנות לשמוע את עצתך. יש לי בן בן 3 וחודש ובת בת 4 חודשים. בעלי עובד קשה בהייטק וחוזר בשעות מאוחרות דהיינו לפעמים בעשר בלילה ולא רואה את בני רק למחרת בבוקר. אימי נפטרה וחמתי גרה רחוק ואינה מסוגלת לעזור גם שנמצאת קרוב כך שאין לי שום עזרה אף פעם בטיפול בילדים. החלטנו בעלי ואני שאני אקח ביביסיטר פעם פעמים בשבוע שתעזור לי עם ילדיי(או אם ארצה ללכת להצגה עם הילד או חוג ספורט בערב וכו...). מצאתי נערה בכיתה יב. היא הגיעה היום ו....בני החל לבכות אמר לה ללכת לא נתן לי לדבר איתה אני הגבתי בקור רוח וביקשתי שיתן לדבר איתה כי היא באה לעזור לאמא להיות איתנו ואני לא הולכת. בשלב מסוים איימתי כי אם לא יפסיק להפריע אשים אותו בצד הנערה אמרה שנראה שעדיף שתלך והציעה שפעם הבאה אתן לו ממתקים.... אני השבתי לה שאינ אכין לה משהו תביא לו ממנה. מה את אומרת? חשובה לי עזרה כזו והתרשמתי כי היא מעוניינת להגיע רק פשוט מופתעת מתגובתו (שאלה אותי אם פעם שמרו עליו). יש לציין שהיא הנערה ה- 2 שמגיעה. הנערה הקודמת היתה לפני חודשיים איתנו חודש ואני לא קראתי לה יותר כי התרשמתי שאין לה כוח אליו הוא שיתף עימה פעולה בקושי רב!!! לא רצה לשחק איתה במיוחד והיה נראה שהיא לא התאמצה במיוחד. עזרי לי לגרום לזה להצליח.....

06/10/2010 | 01:40 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שקד, אני מברכת אותך על ההחלטה להיעזר בבייביסיטר. בעיני, זה פיתרון מעשי ונפלא, שעושה חסד גדול הן עם אימהות עייפות, הן עם נערות שמתות לקצת דמי כיס, והן עם הילדים שמרוויחים נוכחות חביבה וסבלנית מלבד זו של אמם העייפה. לפעמים, ההתנגדות של הילדים לנוכחותו של 'מטפל' חדש משקפת את האמביוולנטיות של ההורה עצמו סביב הרעיון. זה קורה לפעמים מול גננת חדשה, מורה, ואפילו מול סבים וסבתות. אני מאמינה שאם תחליטי שאת נחושה וצודקת, בנך יקבל את הרעיון של בייביסיטר, וילמד ליהנות ממנה כמוך, גם אם זה ייקח לו קצת זמן. לפעמים, לנערות צעירות יש "ראש טוב" וחשיבה בריאה, ואולי הרעיון שלה לא היה רע כ"כ. לא בטוח שהייתי 'משחדת' אותו עם ממתקים דווקא, אבל בהחלט אפשר לעשות זאת בדרך אחרת, כמו למשל לשלוח את שניהם (הוא והנערה) לסרט לילדים או להרשות להם לעשות יחד משהו שבדר"כ אינך מרשה לו לעשות לבד (לעשות עוגה, לצבוע בצבעי גואש, להשתעשע במתקנים המטופשים שבקניון, וכד') מה שיכול לסייע ביצירת הברית ביניהם. תוכלי גם להשאיר אותה לבד איתו, חרף מחאותיו, כדי שלא תהיה לו ברירה אלא להסתמך עליה ולשתף איתה פעולה עד שתחזרי. בדר"כ לנערות החמודות האלה יש דרכים מקוריות לשעשע ילדים סרבנים. אם תסמכי עליה, גם הוא יסמוך עליה, והיא תרגיש יותר ביטחון וחופש לפעול ביצירתיות וליהנות גם היא מהשהות בביתך. בהצלחה, ואת מוזמנת לדווח ליאת (שחייבת את חייה לאורית, הבייביסיטר הכי מגניבה במזרח התיכון, שגידלה בעזרתי שלושה ילדים לתפארת)

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים