משפטים לא נעימים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/10/2010 | 10:49 | מאת: אבא אוהב

שלום יש לנו 2 ילדים בן 6 ובת 2 בחודשים האחרונים בני לפעמים יוצא ביציאות לא נעימות רובן לכיווני , בדר"כ לאחר שהוא מציק או משהו בסגנון שאני קורא לו לשבת בצד או ליידי , הוא מתחיל במשפטים כגון , אוף איזה אבא מעצבן , אני לא רוצה לאבא יקנה לי מתנה ליוםהולדת , האבא הכי מעצבן בעולם , זה הכיוון . יכול להיות שאחרי חצי שעה זה נגמר , כאילו הוא שכח את זה , הוא יכול לבוא לחבק להגיד לי אתה האבא הכי טוב שיש לי בעולם סתם אתמול באמצע המשחק הוא דיבר עם אשתי ובלי שום מקום הוא אמר , אני לא רוצה שאבא יקנה לי מתנה ליום ההולדת , אשתי מנסה לדובב אותו אבל ללא שום הצלחה ... מה יכול לעורר לו את התגובות האלו ??

06/10/2010 | 01:22 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, הבן שלך נותן ביטוי לרגשותיו באופן חופשי, ובעיני זה לא נורא כ"כ, בעיקר אם זה קורה אחרי תקרית שבה באמת עצבנת אותו או עשית משהו שפגע בו או תסכל אותו. אחרי הכל, גם אנחנו מתעצבנים לא פעם, ולפעמים גם כועסים ופורקים את הזעם על מי שעצבן אותנו. באופן אישי, אני חושבת שסוג כזה של אמירות, גם אם באמת בלתי נעימות, הן לגיטימיות ומעידות על כך שהוא אינו חושש ממך, ומרגיש נוח לבטא בפניך את רגשותיו. "אוף איזה אבא מעצבן" זו לא קללה או התחצפות, ולכן אפשר להתייחס לזה ברוח טובה ולהגיב בהתאם ("יכול להיות שאני אבא מעצבן, אבל זה האבא שיש לך, ואתה צריך לשמוע בקולו"; או "אם לא תרצה מתנה ממני ליום ההולדת שלך, זה בסדר. אבל תזכור שליום ההולדת שלי אני דווקא רוצה מתנה ממך"). אני חושבת שככל שהתגובה שלך יותר מתרשמת או פגועה, כך אתה מגביר את הסיכוי לאמירות כאלה בעתיד. נסה להישאר קליל, ולקחת את הדברים בפרופורציה. אם, למרות כל זה, אתה מוצא את האמירות שלו לחלוטין בלתי נסבלות, פעל להכחדתן כאילו היו התחצפות או עלבון: אמור לו שזה לא נעים לך והתרחק ממנו לזמן מה, כדי שיידע שהוא 'מפסיד אותך' בכל פעם שהוא מתנהג באופן בלתי ראוי. בברכה ליאת

06/10/2010 | 09:32 | מאת: אבא אוהב

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים