תעוקת נשימה אצל ילד בן 4

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/10/2010 | 10:14 | מאת: גלית

שלום, בני בן 4 התחיל השנה גן שפתי חדש. דווקא כשנראה שהתחיל להתאקלם לגן החלו אצלו גרודים באזור הפנים (אף, עניים) ולאחרונה תעוקת נשימה (מעין שאיפות אויר עמוקות מידי פעם). היינו אצל אלרגולוג ומומחה לריאות ולטענתו הדבר לא קשור לאלרגיה כלשהיא, הוא ביקש שלא נתיחס לזה כדי לא להחמיר את הבעיה והדבר יעבור מעצמו. האם התופעה הזו ידועה כביטוי למתח נפשי בגיל כל כך צעיר ? או שמדובר ב"טיקים" חולפים? אנחנו אובדי עצות. אם מדובר בתחום רפואה אחר למי עלינו לפנות ? תודה

06/10/2010 | 01:06 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גלית, לא אוכל לדעת האם מדובר בתופעה ממקור גופני או נפשי, אך אוכל לומר לך שבהחלט נתקלתי בילדים (ומבוגרים) שפיתחו סימפטום כזה כביטוי של לחץ ומתח. במידה ואכן מדובר בקוצר נשימה ממקור פסיכולוגי, אני מצטרפת להמלצה האומרת לא להגיב. לטעמי, לפני שמחליטים שבעיה היא ממקור נפשי, יש למצות עד תום את הברור הרפואי. פני לרופא הילדים שלך והתייעצי איתו. מעבר לכך, לא יזיק לנסות להפחית גורמי מתח מחייו של הילד. זה נכון תמיד, ונכון אף יותר כשמתעורר חשד ל'טיקים'. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים