חרדות מבית הספר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/10/2010 | 09:28 | מאת: הורים אוהבים

בני השנה לומד בכיתה ז' ויש לו חרדות בבית הספר. זה התחיל משנה שעברה ואחרי כמה שיחות עם יועצת בית הספר (גם בנוכחותנו) המצב השתפר והשנה עברה בשקט. תחילת השנה הנוכחית הייתה שקטה אך לפני חופשת סוכות החרדות התחילו עוד הפעם. קשה לו מאד.אנחנו רוצים לעזור לו.לאיזה איש מקצוע לפנות חוץ מלאנשי בית הספר? מנחי הורים? פסיכולוגים? למי? תודה מהורים אוהבים

04/10/2010 | 08:54 | מאת: אמא מודאגת

יש לי אותה בעיה עם הילד שלי אבקש לקבל תגובה בנושא אם אפשר כמה שיותר מהר

04/10/2010 | 15:25 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב להורים האוהבים ולאם המודאגת, חרדת בי"ס נופלת בקטגוריה של פוביות ספציפיות, המתאפיינות בתגובות חרדה עוצמתיות במפגש עם אובייקט ספציפי ומוגדר, במקרה שלכם - בית הספר. לעיתים קרובות, מעורבת בחרדת ביה"ס של הילד חרדה כלשהי גם אצל ההורה, או מידה של אמביוולנטיות סביב הפרידה ממנו. כמו שראיתם, יועצת ביה"ס יכולה להיות כתובת ראויה בנושא זה, וכך גם פסיכולוגית ביה"ס שיכולה להנחות אתכם כיצד לעזור לילד. אם אתם מרגישים שביה"ס אינו יכול להכיל את המקרה או להתמודד איתו בהצלחה, פנו לפסיכולג ילדים קליני, רצוי כזה העובד בגישה קוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים