בן 17 עם דמיונות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/10/2010 | 01:33 | מאת: אור

שלום, יש לי אח בן 17. בשנה האחרונה הוא התחיל לעשות כל מיני תנועות מוזרות כמו לנשק את הספה, לשטוף ידיים לעיתים תכופות מאוד ללא סיבה, לנשק מזוזה המון פעמים, לגעת במשהו כמה פעמים, להרים את הגופיה ולנגוע בה עם הפה ודברים כאלה נוספים מוזרים. בזמן האחרון הדבר הפך להרגל דבר שדיי מעצבן לראות אותו. הבעיה היא שאנחנו אומרים לו והוא מכחיש כאילו הוא לא מודע לזה, למרות שהוא כן. פעמים רבות שאלנו אותו מה הסיבה והוא מתעלם מכך. אנחנו חושבים שזה דמיונות, אני לא זוכרת אם פעם הוא סיפר לנו אבל כביכול אני חושבת שבדמיונות אומרים לו "אם לא תעשה ככה יקרה ככה (משהו רע) " וכו' .. אני לא יודעת אם יש לזה שם אבל הייתי רוצה לדעת ממה זה נובע ואיך אפשר להוציא לו את זה מהראש.

04/10/2010 | 15:16 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אור, הסימפטומים שאת מתארת אופייניים מאד להפרעת חרדה הנקראת הפרעה טורדנית כפייתית (OCD), ואינם מצביעים בהכרח על מחשבות שווא. מדובר בטקסים כפייתיים שמבצע האדם כדרך להשיג שליטה (מדומה) על המציאות, ולהתגונן כך מפני אירועים קשים מהם הוא פוחד מאד. הפרעה זו מגיבה מצויין לטיפול תרופתי המשולב בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי. אני ממליצה על הפנייתו לפסיכולוג קליני מהגישה ההתנהגותית או לפסיכיאטר, שיוכלו לאבחן במדויק ולהציע טיפול. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים