מחוננות או גאונות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/09/2010 | 17:23 | מאת: ברוך

שלום רב!!! היכן ניתן לאבחן תינוק בן שנה וחצי כדי להבין את רמת מחונננותו ואיך לתפקד מול המצב

03/10/2010 | 15:51 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ברוך, בגיל שנה וחצי אין כל צורך במבחני משכל. למיטב ידיעתי אין כלים שבודקים בצורה טובה את רמת האינטליגנציה של התינוק, עליה אפשר להסיק דרך קצב ההתפתחות שלו. אם אתה חושב שיש לך תינוק מאד מפותח, דאג להמשיך להעשיר את סביבתו, ולגוון ככל האפשר את הגירויים עמם הוא נפגש. יהיה זמן מספיק בעתיד, להעריך האם הוא בעל צרכים מיוחדים בתחום זה. כרגע - אין לשכוח את צרכיו הרגשיים, שחשובים ממש כמו אלה הקוגניטיביים. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים