כאבי ראש ממושכים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/09/2010 | 21:33 | מאת: אנה

הי אני בת 16 ואני סובלת מכאבי ראש יומיומיים שנמשכים כבר כמה חודשים בעיקר בבית הספר. נדבקתי אצל רופא עיניים ונוירולוג ומצאו שהכל תקין. רופא המשפחה אמר לי שהכאבים יכולים להיגרם כתוצאה מלחץ. האם כאבי ראש יומיומיים יכולים להיגרם כתוצאה מלחץ? ומהו הטיפול? תודה

03/10/2010 | 15:31 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אנה, אין להתייחס לכאבים כנובעים ממקור פסיכולוגי, אלא אם נשללה *לחלוטין* כל סיבה גופנית. ככלל, אם הרופאים מיצו את כל הבדיקות, וסבורים שהמקור הוא נפשי, חשוב לנסות ולמפות את גורמי הלחץ, ולהפחיתם באופן עצמאי או בעזרתו של גורם מקצועי, פסיכולוג קליני או פסיכיאטר. בדר"כ, כשהגוף מדבר במקומנו, ההנחה היא שקיים קושי לבטא באופן ישיר את רגשותינו. לכן, אני מציעה לעשות הכל כדי להיעזר באיש מקצוע, שיוכל לסייע לך לזהות ולבטא את רגשותייך כך שלא יהיה צורך באפיק החלופי הסומטי (גופני). בריאות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים