ילדי בן הארבע אינו אוהב לצייר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/09/2010 | 23:54 | מאת: נועה

שלום יש לי ילד בן 4 חכם רגיש ואנטלינט אוהב משחקים כמו לגו או בנייה של מייצגים הכוללים מכוניות קוביות וחפצים הוא מאוד פדנט וכאשר לאיוצא לו משהו מדוייק הוא נכנס לפאניקה קלה הוא אינו אוהב לצייר הוא מראש פוסל את הציור אם הוא לא מדוייק הוא אינו אוהב לצבוע חוץ מצבעי גואש מדי פעם הרבה פעמים הסברתי לו שקישקוש זה דבר יפה השאלה שלי היא האים יש כאן מצב ריגשי שמונע ממנו להתחיל לצייר כמו ילדים בגילו תודה רבה

03/10/2010 | 13:21 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום נועה, ילדים הנמנעים מציור (או כל פעילות אחרת שעלולה לצאת בלתי מושלמת), הם ילדים המקשרים בין הישגים ו"שלמות" לבין התפעלות, הערכה ואהבה. הם מאמינים שתוצר בלתי מושלם עלול לסכן אותם באובדן האהבה וההערכה מצד זולתם. עמדה כזו מתפתחת לעיתים דווקא בבית שבו מתפעלים-יתר מחכמתו וכשרונו של הילד, ונותנים לו תחושה שכל תוצר שלו הוא יצירת מופת. במצב כזה, ילד עלול להרגיש שהוא יכול רק להפסיד, ולפתח עמדה הימנעותית מכל מה שיכול לקלקל לו. אני מציעה להניח לנושא, לאפשר לו ליצור כאוות נפשו, ולמתן את תגובותיכם (החיוביות!) לתוצרים שלו. אם אתם מוכרחים להתפעל, עשו זאת מול התהליך, ופחות מול התוצר ("כל הכבוד על הסבלנות שלך לשבת ולעבוד כ"כ בריכוז והתמדה" או "איזה כייף לראות אותך מצייר/צובע/בונה..."). בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים