ילד עצבני - בן 3

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/09/2010 | 10:23 | מאת: אמאל'ה

היי ליאת. אני מעלה בעיה שקשה לי להתמודד איתה. בני מאז שנולד... עצבני, מגיב בצרחות והיום כשגדל... בד"ר עונה כשגבותיו צמודות ושפתיו קפוצות!. ברוב במקרים כאשר אני מתמודדת מולו הוא נרגע במילים, או "נענש" אם הוא מתנגד וכדו' הבעיה היא כשהוא כועס מול אחרים הוא עונה באמירות כמו: "שתוק"/"לא אכפת לי" ועוד ועוד. ואני ממש מתביישת בתגובותיו ומתנצלת בשמו בפני המבוגר. בתחילת השנה נכנס לגן עירוני. שאלותיי: האם ניתן לעשות משהו כדי למגר את עצביו (טיפולים, חוגים מרגיעים) והאם ניתן לדרוש איזשהו טיפול/סיוע מצד הגן. תודה להתייחסותך וחג שמח.

28/09/2010 | 23:09 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, גנים עירוניים נמצאים תחת מטריית השפ"ח (שירות פסיכולוגי חינוכי) של העיר שלכם. יש ערים בהן השפ"ח פועל רק בגני החובה, ויש מקומות בהם השירות מגיע גם אל גני הטרום חובה. התייעצי עם הגננת. במידה וכן, יש לגן פסיכולוגית מטעם השפ"ח המגיעה אחת לשבוע, ומאתרת בעזרת הגננת/ההורים קשיים אצל הילד. אם לא תקבלי מענה דרך הגן, תוכלי לפנות למכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלכם, ולבקש התייעצות אבחנתית. למטב ידיעתי, ילדים בני שלוש נופלים בטווח הזכאות לאבחון וטיפול שם. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים