כפות רגליים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/09/2010 | 23:55 | מאת: דנה

יש לי ילד בן ארבע וחצי,שאינו מוכן לחשוף את כפות רגליו ליד אנשים שהם לא אנחנו{ההורים ואחותו}הוא מסתובב רק עם גרבים גם כשהולכים לים ובגן כשעושים מקלחת זה מגיע לצרחות של בכי.שאלתי אותו למה הוא לא מוכן להוריד גרביים והוא ענה שכפןת רגליו הן סודיות. אשמח לחוות דעת. תודה.

28/09/2010 | 23:02 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דנה, הפרטים שאת מביאה לכאן חלקיים מאד, ואינם נותנים את תמונה כולה. בגדול אוכל לומר שהתנהגות זו לבדה אינה מאד מדאיגה, ויכולה לשקף איזו אמונה ילדית מאגית שתחלוף מאליה (אם לא תעשו מזה עניין גדול). עם זאת, אם ישנם עוד פחדים או התנהגויות מוזרות/כפייתיות, שווה להתייעץ ולשלול בעיית חרדה רחבה יותר שדורשת התערבות. בכל מקרה, בגיל כה צעיר, אני מאמינה שהדרכת הורים קצרה וממוקדת תספיק במקרה כזה. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים