סקרנות טבעית או ?!!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/09/2010 | 08:25 | מאת: רחל

היי ליאת, האחיין שלי בן חמש שנים, שמתי לב לאחרונה שבזמן משחק עם ילדים יותר קטנים ממנו הוא מבקש מהם לראות את איבר המין שלהם, הדבר עורר בכל המשפחה פחד, בבקשה עזרתך

28/09/2010 | 16:30 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רחל, ילדים בגיל 5 מאד עסוקים בגופם ובהבדלים בין המינים, והם בהחלט מגלים התעניינות גם באיברים המוצנעים. במקום להתמלא בפחד (ממה בעצם?), מוטב להתמקד בהסברה עניינית, לפיה איברי גופנו, ובמיוחד איברי המין, הם עניין פרטי מאד, הנשאר מחוץ לתחום ראייתם ומגעם של אנשים אחרים. את מאמצי ההסברה יש לכוון הן לילד עצמו והן לילדי המשפחה. את הסקרנות הטבעית של הילד אפשר לספק באמצעות תמונות ורישומים של עירום מתחום האמנות או הביולוגיה, כך שהמבט יהיה לגיטימי ומהוגן, ולא בגניבה. חג שמח ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים