התמכרות קשה למחשב ואינטרנט

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/09/2010 | 09:39 | מאת: מכור

שלום,אני מספר שנים כבר מכור בצורה קשה למחשב ולאינטרנט,כאשר זה גוזל כמעט כל זמן פנוי שיש לי,ואח"כ אין לי זמן כמעט לכלום,מה גם שלפעמים אני נשאר עד מאוחר עם המחשב ואז קם סחוט ולפעמים זה מגיע למצב שכבר ממש נעצמות לי העיניים מול המחשב מרוב עייפות,ואני לא מנצל זמן לישון כמו שצריך אלא ליד המחשב,ממש התמכרתי ואני לא יודע מה לעשות..... איך אני יכול להגמל מהמחשב?

27/09/2010 | 18:53 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, למחשב יש באמת אופי 'שואב' מאד, ובהיותו מספק מגוון רחב של צרכים, הוא עלול להשתלט על כל מרחב הפנאי שלנו. אחד המאפיינים הבולטים של ההתמכרות הוא הקושי למנן את כמויות/זמן הצריכה של החומר הממכר, ולכן, בתהליך הגמילה, חשוב לעשות מאמץ ולגייס עזרה מבחוץ. לא ציינת בן כמה אתה והאם אתה מתגורר בגפך או עם משפחה או בן זוג. אני מאד ממליצה על מעורבות של לפחות עוד אדם אחד, שיוכל לעזור לך להגדיר את גבולות הזמן שאתה מבלה על המחשב. לפעמים אפשר לעזור לעצמנו באמצעות פרסים ותגמולים מטעם עצמנו, על כל הצלחה בשליטה בדחף. בניגוד לסמים או אלכוהול, המחשב בהחלט יודע להיות יעיל וידידותי, ולכן מוטב לא לסלקו לגמרי מהחיים, אלא להשקיע ביכולת המינון. אם אינך יכול לבד, ואתה רציני בהחלטה להיגמל, פנה לאיש מקצוע, שיבחן ממה בדיוק אתה בורח באמצעות המחשב. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים