חתונה מסוג אחר ...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/09/2010 | 09:26 | מאת: שרון

שלום, אחי עומד להינשא לבן הזוג שלו בשנים האחרונות. לנו ארבעה ילדים - ביתנו הבכורה מודעת לכל הנושא, שאלתנו היא כיצד להסביר את נושא החתונה לשני בנינו (6 וחצי ו-4 וחצי), ועד כמה שיהיו מעורבים בחתונה? אין לנו בעיה להסביר להם את הנושא מבחינה העקרונית, אך לא היינו רוצים שיראו אנשים מוכרים ואהובים עליהם מתנשקים ומפגינים קירבה פיזית (כמו כן, ייתכן ויהיו זוגות הומואים ולסביות רבים באירוע). כמובן שהיעדרותם מהאירוע אינה פיתרון רצוי. כמובן שבשלב כזה או אחר הילדים יחשפו לסוג כזה של קשר, אך מה דעתכם לגבי היחשפות בגיל כה צעיר לנשיקות בין שני גברים ? האם זה עלול לבלבל אותם ולהשפיע על זהות המינית בעתיד ? נשמח לשמוע את דעתכם.

25/09/2010 | 11:37 | מאת: מיכל

שלום שרון, האם הילדים הצעירים שלכם נחשפים לנשיקות בין גבר לאישה? אם כן, מדוע שלא ייחשפו לנשיקה בין גברים? אם אתם מקבלים את הקשר בין אחיך לבן זוגו, כך גם ילדכם יקבלו אותו וייראו בו משהו טבעי בחייהם. לטעמי, זה רק יכול לתרום להרגשה הנוחה של כולם - אתם לא מסתירים מהם משהו שממילא הם ייתקלו בו עקב הקרבה המשפחתית, והם ייגדלו כאנשים פתוחים ומקבלים את האחר. נראה לי שקודם כל אתם צריכים להיות כנים עם עצמכם לגבי הקבלה האמיתית של הקשר שלהם. אני לא מאמינה שלראות נשיקה בין שני גברים יכולה להיות השפעה על זהותם המינית. אני מאמינה שאם יהיה הסבר פתוח ועינייני כגון - כמו שאבא ואמא חיים ביחד כי הם אוהבים אחד את השניה ככה גם דוד שלכם ובן זוגו רוצים לחיות ביחד, אין סיבה שזה יהיה מאורע מערער או בעייתי. בשורה התחתונה - מה שאתם תשדרו לילדים, במילים או במעשים - זה יהיה היחס שלהם כלפי העניין. (פתוח, טבעי ונורמטיבי אל מול סודי, בעייתי ומזיק. הבחירה שלכם.) מיכל

27/09/2010 | 00:07 | מאת: חן

אני לא מבינה מה הבעיה כאן. אתם ההורים גבר ואישה ואחיך הם שני גברים והם אוהבים ומתחתנים. ממש פשוט. לא צריכה להיות כל בעיה עם זה. לא צריך לסבך מה שלא מסובך. תתפלאי כמה ילדים הם פתוחים מקבלים ומבינים. ניראה לי שלך קשה לקבל את זה.... אל תשליכי על הילדים. הם קולטים ממך הכל. מזל טוב.

27/09/2010 | 01:35 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שרון, לא נותר לי הרבה מה להוסיף מעבר לדבריה של מיכל, שמיצתה את העניין יפה ונכון. גילויי חיבה בין בני אדם, כולל נשיקות, הם חלק מהתנהלות חברתית ובינאישית לגיטימית, ואיני רואה בכך שום דבר מדאיג או מסוכן להתפתחותם התקינה של ילדייך. הגם שקיימת כיום פתיחות הולכת וגדלה בציבור כלפי זוגיות הומוסקסואלית, עדיין - כפי שרמזה חן - קשה לאנשים רבים 'לבלוע' את המחוות הפיזיות והמגע, גם כאשר הם מבטאים חיבה, אהבה, רוך ואינטימיות (בניגוד למיניות בוטה). איני שופטת אותך על הקושי או הדילמה, אך מאמינה (כמו חן ומיכל) שעבור הדור הצעיר במשפחה שלך - ואולי גם עבור חבריהם ובני גילם - סוגיות כאלה יהיו נון-אישיו. במהרה בימינו, אמן. מאחלת לכולכם מזל טוב, והרבה נחת ושמחה במשפחה המתרחבת. ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים