שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/09/2010 | 16:37 | מאת: איילת

שלןם אני רווקה ובן זוגי גרוש אנחנו עומדים להתחתן ומיטלהטים איך לספר לביתו בת ה9 על כך אנני רוצה לגרום לנזקים נפשיים ומשברים אצלה אציין שהיא מאוד אוהבת אותי והקשר בנינו טוב

26/09/2010 | 12:48 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום איילת, לפני שנה התפרסמה כתבה נרחבת בנושא בעיתון מעריב, ואני מזמינה אותך לקרוא אותה, כולל מחשבותי שלי... http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/934/249.html אם תרגישי שאינך מקבלת מענה, או שיהיו שאלות נוספות, את מוזמנת. חג שמח ליאת

28/09/2010 | 19:17 | מאת: איילת

הי תודה על תשובתך המהירה לא קיבלתי תשובה לשאלתי הכתבה שהופנתי אליה עוסקת בהצגת בן הזוג החדש ואילו אני מכירה את הילדים היתי רוצה לדעת איך לבשר לילדה בגילה על החלטתנו להתחתן (יש תאריך)תודה וחג שמח איילת

29/09/2010 | 08:04 | מאת: איילת

ליאת תודה על התשובה המהירה יש לכם פורום מקסים (זו פעם ראשונה שהשתמשתי בו אני מניחה שזו לא אחרונה)יישר כח

14/10/2010 | 15:48 | מאת: איילת

הי בהמשך לשאלתי איך לספר לבת של בן זוגי על הנישואים הקרובים שאלתי הנוספת היא האם להביאה לאירוע (כל אחד אומר את דעתו ואנחנו מבולבלים מעט)או לא נכון לרגע זה אנו נוטים שלא מכיוון שהיא מאוד סגורה ויכול להיות שבמהלך האירוע היא לא תירצה להיות עם אף אחד אחר מלבדנו (דבר שברור שהוא בעיתי)במידה והחלטנו שלא להביאה האם ההשלכה של ההחלטה עלולה להיות בעייתית?

16/10/2010 | 10:23 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום איילת, לדעתי, הילדה צריכה להיות חלק מאירוע כה משמעותי בחיי המשפחה. גם אם תהיה צמודה אליכם במידה זו או אחרת במהלך האירוע, אני חושבת שמקומה שם, לפחות בשלבים הפורמליים (אם יהיו כאלה - חופה וקידושין, או כל טקס אחר, ארוחה, וכד'). אפשר לדבר איתה לפני כן, ולהכינה לאפשרות שתצטרך להיצמד למישהו אחר (קרוב משפחה או בייביסיטר בשכר) שילווה אותה במהלך האירוע. בעיני, להשאירה בחוץ זה מעליב ובלתי ראוי. (כפי שציינת, לכל אחד דעה אחרת בנושא, ואינך חייבת להתחשב בדעתי, הנשענת - ברובה - על תחושות בטן שלי כאישה ואמא, ופחות כפסיכולוגית). מזל טוב גדול גדול! ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים