בעיות עם המטפל והטיפול=אתיקה והחוקים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/09/2010 | 14:52 | מאת: מושיקו

שלום רב..... התחלתי טיפול אצל פסיכולוג במרפאה ציבורית, לפני גיל 18, ההורים דחפו אותי לשם. אני נמצא אצלו קרוב ל-5 שנים פחות או יותר=בערך. אני חושב שהוא לא יודע את החוקים והאתיקה, ואני פוחד מזה, ולא מרגיש בטוח אצלו, או שהוא לא פועל לפיהם.שאלתי בפורמים, אבל אין תשובה חד משמעית, וכל מי שעונה לי אומר אחרת...חוץ מזה, קראתי והקדשתי המון זמן לקריאה ולקרוא את האתיקה, אבל אין תשובות לשאלותיי ובעיותיי, פניתי ללשכת הפסיכולוגים(משרד הבריאות) וועדת האתיקה, אך כבר המון זמן אין תשובה ממהם. אני כרגע בן 19,לפני צבא, עדיין מטופל אצלו.....עוד מעט מתגייס. הוא לא הביא לי טפסים(דפים=אישורים) ודפים לחתום לו....זאת רק בעיה אחת, אני אמור לחתום לו.... בנוסף העליתי בטיפול הרבה שאלות לגבי השלכות הטיפול..... לגבי הצבא, נהיגה, רישיון נהיגה, לימודים, עבודה וכול העתיד והקריירה..... הוא אמר לי שאם הצבא פונה אליו מיוזמתו, יש לו מחוייבות(חובה לתת דיווח) חוות דעת כזאת.... אני לא מהווה סכנה לאף אחד, לא חתמתי על כלום, זה בניגוד לרצוני. הוא חגג לי יום הולדת לא מזמן, בהפתעה, ובנוסף הביא לי מתנה. שאלתי היא, האם מותר לו להביא לי מתנה? מה התשובות לכול מה שכתבתי?ומה מבחינת אתיקה וחוק? תודה רבה וחג שמח לך.......

26/09/2010 | 12:13 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מושיקו, אתה צודק, זה באמת לא פשוט. יש דברים שאין עליהם תשובה חד משמעית. אני חושבת שמה ש*כן* אפשר לשמוע כאן, זה שאתה חשוב למטפל שלך, שהוא זוכר אותך גם מעבר לפגישות ומשקיע בך. זה הדבר הכי חשוב בסופו של דבר, ונדמה לי שאתה בר-מזל. אין כל איסור אתי על קניית מתנה למטופל, ויש מטפלים שנוהגים בנושא זה עפ"י שיקול דעתם. לפעמים כן ולפעמים לא. אני חושבת שבמקום לחפש את הסדקים בהתנהגותו של הפסיכולוג, מוטב להשקיע את הזמן שנותר עד הגיוס בהחלטות *משותפות* על עתידך, ועל האופן בו מציגים אותך בפני רשויות הגיוס באופן שיפגע בך הכי פחות. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים