ילד בבעית הסתגלות לגן עירייה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/09/2010 | 10:47 | מאת: אמא

22/09/2010 | 10:52 | מאת: אמא

שלום אני אמא לילד בן שלוש שנכנס בפעם הראשונה לגן עייריה הילד מאז שנכנס השתנה לגמרי חזר לעשות את צרכיו בחיתול לא רוצה להתקלח לצחצח את שיניו לא רוצה שאחד מההורים יעזוב אותו וילך לעבודה לא רוצה ללכת לגינה שלא נדבר אל הגן מכל דבר בוכה התחיל לנשוך את אחותו להרביץ לי דברים שלא היה עושה מעולם מה עושים ואיך עוזרים לילד בבעיה שכזאת תודה מראש

26/09/2010 | 12:07 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, כמו שכתבת בכותרת שלך, הילד נמצא כרגע בתקופת הסתגלות, ולכן אפשר להניח שחלק מהנסיגה במצבו קשור לזה. ובכל זאת, עם כל ההבנה למעמסה הרגשית שמכבידה עליו כרגע, לא נוכל להרשות לילדים לנשוך, להרביץ או לפגוע בדרך כלשהי בגופו או ברכושו של אדם אחר. כדאי לזכור, שדווקא בימי משבר, ילדים זקוקים לתחושת ההגנה והביטחון שמעניקה השגרה המוכרת, ולכן גבולות המותר והאסור חייבים להישמר תמיד, ואפילו יותר בימים אלה. לכן, אני מציעה להיות יותר קשובים, זמינים ותומכים, להביע הרבה אמפתיה והבנה כלפי הקשיים שלו ("אני יודעת כמה קשה לך להיפרד בבוקר וללכת לגן החדש. זה באמת לא פשוט, וכל הכבוד לך!"); ויחד עם זה, להישאר תקיפים מאד וענייניים כשמדובר בהתנהגות תוקפנית ואלימה או מרדנית מדי ("אנחנו לא מרשים לנשוך בשום אופן, ואם זה יימשך נצטרך להרחיק אותך מכאן"; "עכשיו אנחנו הולכים להתקלח ולצחצח שיניים, ואתה יכול לבחור אם אתה רוצה לעשות את זה בנעימים, או בבכי. אבל להתקלח צריכים..."). אני רוצה לקוות שגישה סבלנית ורגישה, יחד עם הזמן, יעשו את שלהם, גם בנושא הגמילה. עוד קצת סבלנות. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים