טכס שינה מאתגר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/09/2010 | 22:09 | מאת: נטע

דניאל בן שנה ו- 11ח'. מזה כחודש טכס השינה הפך למורכב יותר כאשר לאחר קריאת סיפור ולפני ההשכבה לישון החל לבקש לעשות קקי בשירותים. עם הזמן אכן התחיל לעשות אך לאחר מכן הוא לא מסכים ללכת לישון בטענה שיש "עוד קקי". אנחנו הולכים הלוך ושוב למיטה ולשירותים ועיתים זה עשוי להמשך שעה וחצי ואף שעתיים. מיותר לציין שזה מתיש אותנו וגוזל לנו זמן יקר של תפקוד. שיטת ההתמודדות שלנו היא בעיקר הסחה מעניין הקקי- בייחוד כשברור שאין עוד. אין לנו עוד כלים להתמודד איתם- עייפנו נודה לעזרתכן

21/09/2010 | 20:44 | מאת: חן

כשמבקש קקי ללכת פעם אחת, פעמיים לכל היותר ואח"כ להגיד: יש לך קקי? טוב, נעשה מחר בבוקר. עכשיו הולכים לישון לילה טוב. וזהו! לא לדבר על זה יותר רק לילה טוב ןזהו. הרי כבר ראיתם שאין באמת קקי וניסיתם אז זהו. מחר. ככה כמה לילות. לא להתייאש זה יעבוד בסוף... העיקביות והסבלנות תשתלם. בהצלחה

22/09/2010 | 00:19 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום נטע, אפשר בהחלט לאמץ את הצעתה של חן, ואפשר גם לאפשר לילד לקום וללכת לשירותים בעצמו. אם הוא עדיין עם חיתול, הורידו לו את החיתול, השאירו אותו עם תחתונים עד שיירדם. כרגע, הוא רואה שבאמצעות הקקי הוא זוכה בהמשך בילוי משותף איתכם. אם תימ?נעו מהפעילות הזו, ותתנו לו להמשיך בה לבדו, יש סיכוי טוב שהמוטיבציה לכך תרד. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים