בעיות חברתיות בכיתה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/09/2010 | 08:26 | מאת: רונית

ביתי בת 11 ויש לה בעיות חברתיות זה מתבטא בזה שאם פוגעים בה היא לא מגיבה היא נאלמת היא יוצרת קשרים עם בנות ומהר זה נגמר ביטחון העצמי שלה הוא ממש ירוד מה עושים ואם אפשר להציע סדנה או כל דבר אחר שיעזור לה משנה לשנה זה מחמיר אשמח לתגובה

17/09/2010 | 01:19 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רונית, כאשר הקשיים הרגשיים מתמידים ומחריפים לאורך זמן, יש טעם להתייעצות עם גורם מקצועי. הייתי מתחילה מיועצת ביה"ס או פסיכולוגית ביה"ס, ומבררת לגבי אפשרויות העזרה שביה"ס יכול להציע. לפעמים מתגבשת בתוך בית הספר קבוצה, איתה אפשר לעבוד על מיומנויות חברתיות בהנחיית איש טיפול מיומן. אפשרות נוספת היא מרפאת ילדים ונוער של משרד הבריאות, שלעיתים קרובות מקיימת קבוצות טיפוליות המכוונות לרכישת כישורים חברתיים. כמובן שגם טיפול פרטני בא בחשבון, ולפעמים הוא קריטי עוד לפני ההתנסות הקבוצתית. מקווה שהשנה הקרובה תביא איתה את בשורת השינוי לטובה. בהצלחה וגמר חתימה טובה ליאת

23/10/2010 | 22:56 | מאת: הילה

רונית שלום, מהניסיון שלי,לאחר שפניתי לכל הגורמים שהפנתה אותך ליאת, לאף אחד מהם אין את הכלים לעזור ובטח לא לך, הם רק יסבירו שהם מבינים את הבעיה ויעזו הכל כדי לעזור,אבל בפועל הם לא יכולים לבקש מהילדים להיות חברים בכוח... אי לכך,תפני למאמנת אישית בתחום כישורים חברתיים לילדים,או לקבוצות המאמנות כישורים חברתיים,ואל תמתיני לאנשי המקצוע בביה"ס שחוץ מלא ממש הרבה,לא יעשו כלום! בהצלחה רבה!! הילה-אחת שעוברת זאת יום יום ושעה ושעה.....

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים