נסיעה עם תינוקת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/09/2010 | 17:46 | מאת: אור

שלום רב, בתי בת 3 חודשים. אחת לחודש בערך אנחנו נוסעים להוריי הגרים במרחק של שעה וחצי נסיעה מאיתנו. בנסיעה האחרונה בתי בכתה במשך שעה ארוכה במהלך הנסיעה וכל הניסיונות להרגיעה לא הועילו. אציין כי אנחנו נוסעים דרך כביש 6 שהאפשרויות לבצע בו עצירות מוגבלות. למרות זאת, עשינו 2 עצירות בהן החזקתי אותה ואף הנקתי אותה.שאלתי היא- האם העובדה שאני יושבת ליד בתי באוטו ולא מרימה אותה, עלולה להתפרש מצדה כחוסר הענות? (בתי הרי לא מבינה כי איני יכולה להוציאה מהכסא במהלך הנסיעה). וכן, האם לאור מצב זה עדיף להימנע מנסיעות ארוכות כאלו? (מקווה שהסברתי את עצמי) תודה!

14/09/2010 | 14:43 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אור, תינוקות בני שלושה חודשים מגיבים בעוצמה לאי נוחות פיזיולוגית מיידית, ולכן הייתי מציעה לנסות להאכיל אותה לפני הנסיעה, להחליף לה, וליצור מכסימום נוחות פיזית, כדי להסיר מעצמך את הספקות בדרך (כך לפחות תדעי שאינה רעבה או צמאה). להערכתי, הקרבה והמגע שלך, גם כשהיא בכיסא הבטיחות, עושים את שלהם. אחרי הכל, יש מצבים בהם תינוקות בוכים מאד גם כשהם בזרועותינו... נסיעה טובה ובטוחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים