פחדים של ילד בן 5 ותשעה חודשים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/09/2010 | 15:07 | מאת: אבי

שלום רב, בננו נמצא כעת בגן חובה שנה נוספת שניה עקב חוסר בשלות. הוא נמצא במסגרת שאין בה צהרון ולכן אנו זכאים להסעה לצהרון במיקום אחר ע"י העירייה. בימים האחרונים הילד מגלה פחדים רבים לנסוע בהסעה שבה יש רק נהג בלבד, אשר יורד מדי פעם להוריד את הילדים לצהרונים השונים (הנהג נמצא תמיד בסמוך לרכב ואינו עוזב את הילדים). הילד חרד מאוד ונודע לנו מהגננת שהוא עוזב את הגן בוכה ונסער לכיוון ההסעה. אנו כל העת מחזקים אותו ומעודדים אותו, אך במבחן המציאות הילד מאוד פוחד ואנו חסרי אונים מאחר ואין לנו אפשרות לאסוף אותו בצהריים עקב היותנו עובדים. אנו מאוד מתלבטים מה לעשות ואנו די "נקרעים". האם להמשיך לתת לו לנסוע בהסעה ולתת לו להתמודד, או לאסוף אותו בצהריים גם במחיר של יציאה של מישהו מאיתנו מהעבודה מדי יום. נשמח לקבל הכוונה. תודה

10/09/2010 | 10:15 | מאת: אריאלה זמיר

אבי שלום האם זה רק לאחרונה שהוא מפחד? האם קודם לכן הוא נסע בהסעות ולא היתה בעיה? כמה ילדים עוד נוסעים איתו בהסעה? האם הוא נשאר אחרון? איך הנהג מתנהג אל הילד? הרבה מאוד שאלות יש כדי לנסות להבין את הבכי של הילד. אך בלי כל קשר לכך- לפי הוראות משרד החינוך אין לשלוח ילדים בהסעה ללא ליווי של מבוגר אשר הוא זה שמוריד את הילדים ומכניס אותם עד לביתם או למסגרת החינוכית שלהם. לנהג אסור!!!! לעזוב את מקומו ליד ההגה! יתכן והילד מפחד להישאר באוטו כאשר הוא פועל (אף נהג לא מכבה ומניע מחדש את רכבו כל פעם שהוא מוריד ילד. אנא בררו אצל חברת ההסעות כיצד מתבצעת ההסעה ואם היא עומדת בתנאים שנקבעו. יתכן ולאחר שבדקתם את כל הדברים תמצאו כי אין ברירה אלא להוציא את הילד באופן עצמאי. אני לא חושבת שצריך לתת לילד להתמודד בכל מחיר אך צריך לראות שזה גם לא תיהיה הדרך של הילד להשיג דברים. בברכת שנה טובה אריאלה זמיר מנחת הורים ומיעצת בגיל הרך.

10/09/2010 | 16:33 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אבי, ככל הידוע לי, ה*חובה* לצרף מלווה להסעות ילדים חלה רק על הסעות של ילדי החינוך המיוחד. עם זאת, רשויות ומוסדות המשרתים גם ילדים 'רגילים', אמצו את הנוהל, ומצרפים מבוגר מלווה, המשחרר את הנהג לתפקיד הנהיגה בלבד. אני מציעה לנסות להחיל נוהג זה אצלכם, ואם הדבר אינו מתאפשר, אולי לשכור שירותיה של נערה או ילדה גדולה יותר, שתלווה את בנכם לפחות עד שיתרגל. זה נראה בעיני הפיתרון הפשוט והמשתלם ביותר. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים