פחד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/09/2010 | 14:47 | מאת: מיכא

שלום הבן שלי10 שנים , הבעיה שלו היא פחד , לדוגמא גם ביום וגם בערב הוא מפחד לעבור מחדר לחדר בבית שלנו , בלילה הפחג יותר . הפחד משפיע עליו בבית הוא מפחד לכנס בלילה לשירותים עד שהוא מלכלך בגדיו . הביעה הזאת היתה אצלו כל הזמן אך בתקופה האחרונה גדלה הרבה וזה אחרי שנכנס לבית שלנו בלילה גנב . הוא היה יושן לבד בחדר שלו עכשיו הוא לא לוכן לישון לבד והו יושן איתנו בחדר . אנו לא יודעים מה לעשות !!!

07/09/2010 | 02:26 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, המפלצות ויצורי הדמיון שמפחידים את ילדי הגן, מתחלפים בהדרגה (בשנות ביה"ס הנמוכות) בפחדים מציאותיים יותר, כמו למשל מגנבים, מחבלים, מלחמות, ואסונות טבע. כאשר הפחד הנורא מתממש, וגנב אכן נכנס הביתה, נפגעת מאד תחושת הביטחון של הילד (בעיקר אם הוא היה חרדתי עוד קודם לכן), וצריך לעזור לו להחזיר אותה הכי מהר שאפשר. בעיני, אפשר לישון איתו למשך זמן מה, אך רצוי לעשות זאת בחדר שלו, כשאחד מכם ישן על מזרן לצידו. זה עדיף על מצב של שינה משותפת במיטתכם, שיוצרת הרגל שקשה יהיה להיפטר ממנו. אפשר ללוות אותו בלילה לשירותים, ולהישאר זמינים כגורם מרגיע, לפחות עד שזכר האירוע המפחיד ייטשטש קצת. אם תרגישו שבעוד כחודש אין שינוי במצב, פנו להתייעצות אצל פסיכולוג ילדים, שיוכל לסייע לו בעיבוד החוויה ובמציאת אסטרטגיות להרגעה עצמית. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים