בעיות נלוות לגמילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/09/2010 | 17:13 | מאת: מלי

יש לי שלוש בנות, 4.5, שנתיים וחודש וחצי, ילדתי בת השנתיים התחילה לפני כחודש להוריד מידי פעם את הטיטול ולבקש לעשות פיפי באסלה כמו הגדולה ואני זרמתי איתה וכך נוצר המצב שלפני שבועיים באופן עצמאי ללא לחץ היא נגמלה לגמרי ביום ובלילה. בשבוע האחרון כאשר התחיל שוב המעון, היא לא עושה את צרכיה בכלל במעון ומתאפקת כשמונה שעות לעיתים בסוף היום מפספסת מרוב התאפקות ולעיתים מחכה עד הבית ועושה בשירותים כאילו לא קרה כלום.ניסינו להביא לה קרש קטן ומתוק וכן סיר מיוחד אבל זה לא הועיל. יש לציין שבכיתתה יש רק עוד שני גמולים בנים.ניסיתי גם לדבר איתה ולהסביר ואולי קצת להכריח אותה כאשר הגעתי למעון בסוף היום, כי זה כבר התחיל להלחיץ אותי. האם זה מסוכן ? ומה עושים כדי לגרום לה לעשות פיפי? לא ברור לי ממה נובע העניין. אשמח לתשובה מהירה, תודה רבה

04/09/2010 | 21:37 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מלי, כרגע, על רקע הקליטה מחדש במעון, אפשר להניח לה קצת, ולהיות סובלניים גם להתאפקויות וגם לפספוסים. אני מציעה 'להצמיד' אליה את אחת מעובדות המעון הנחמדות, ולבקש ממנה לזכור (בתוך המולת הימים הראשונים) להציע לה מדי פעם סיבוב לשירותים. בואי נקווה שבימים הבאים, כשתחזור קצת תחושת ה'בית' גם במעון, ההישגים של הגמילה ישחזרו את עצמם. אם אינך עובדת, אולי תוכלי לקצר עבורה את הימים הראשונים, משמונה שעות לארבע או חמש, ולראות אם יהיה שיפור. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים