צרחות ועוד..

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/09/2010 | 23:51 | מאת: אבא'לה

שלום, בני בן 3.5.. הבעיה המרכזית שלנו בהתמודדות איתו היא דרך ההתמודדות שלו עם כל מכשול ופחד העומדים בדרכו, והיא צרחות אימים. בין אם זה משחק שלא עובד, אם ילד מתקרב לקחת לו משהו, שטיפת ראש במקלחת,אי הסכמה שלנו איתו (אפילו וויכוחים זניחים ביותר תוך כדי שיחת חולין) כל אלה מסתיימים בדרך כלל בצרחות אימים, השתוללות ופרצי זעם אדירים. אנו מתמודדים בדרכים שונות: התעלמות, עונשים, משתגעים בעצמנו, מנסים בקור רוח להסביר לו שלא צועקים או שלא נקשיב או נעזור עד שלא יפסיק לצרוח..עד היום לא מצאנו את דרך המלך. מה הדרך הטובה ביותר להתמודד עם ההתנהגות הזו? איך ניתן להתמודד איתה בסביבת חבריו? קצת פרטים עליו שאולי יעזרו: הוא ילד מאוד ורבלי, מצד אחד חששן ואפילו פחדן גדול מצד שני עקשן נמרץ וסקרן ולכן מתמודד ולרוב די בהצלחה עם פחדיו הרבים.

02/09/2010 | 14:47 | מאת: חן

ברגע שמתחיל לצרוח. לא משנה למה איך מתי ואיפה להגיד בתקיפות (לא לצעוק) "אתה צועק אני לא שומע אותך עכשיו". וזהו להפנות את הגב ולהתעלם לגמרי!!!!!!! עד שמפסיק גם אם זה לוקח חצי שעה עד שנרגע ואז כשנרגע לשבח אותו על שנרגע ולחבק אותו ולומר לו: עכשיו תסביר לי בלי צעקות מה אתה רוצה ואני אשמח לעזור לך. וזהו. אחרי כמה כאלה זה יפסיק. צריך להיות עיקביים וסבלניים זה ישתלם בסוף... בהצלחה

02/09/2010 | 15:02 | מאת: עומרי

חן צודקת. כך נהגנו בסביבות ה terrible two. לקח כשבועיים ונעלם לגמרי עניין הצרחות.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים