קשיי נשימה עקב מתח נפשי אצל ילדה בת 8

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/09/2010 | 11:49 | מאת: אתי

ביתי בת ה- 8 מתלוננת מזה כחודשיים על קשיי נשימה בלתי מוסברים. במהלך הדרך לוו הקשיים גם בדלקת ריאות שטופלה, אולם הקושי בנשימה עדייןי נותר. הופנתה לבירור רפואי נרחב אך כל הבדיקות יצאו תקינות, והוסבר לי כי ייתכן ומדובר בביטוי ללחץ נפשי. לציין כי אינני רואה כל סיבה ללחץ ו/או חרדה ואף שאלתי המון פעמים את הילדה אם משהו מציק לה אך תמיד נענתי בשלילה.הילדה פעילה ושמחה אך מתלוננת מידי פעם על קושי בהכנסת אויר. האם יש מקום לפנות לטיפול פסיכולוגי, אם כן האם אפשר לקבל המלצה למטפל מתאים באיזור נתניה?

01/09/2010 | 13:01 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אתי, לאור העובדה שאכן הייתה דלקת ריאות לא מזמן, הייתי מתייחסת בסלחנות לתלונות שלה (שוב - בהנחה שמבחינה בריאותית אין שום ממצא שיצדיק זאת). את מציינת שזה קורה מדי פעם, ושבדר"כ הילדה פעילה ושמחה. הייתי מציעה להמשיך ולעקוב, מבלי להתייחס לכך יתר על המידה ("אם קשה לך, תנוחי רגע, הסדירי נשימה, וזה תכף יעבור"). אם, לעומת זאת, התלונות נמשכות או מחמירות, ואין כל ממצא רפואי, פני שוב ונחשוב על התערבות אפשרית. כרגע הייתי מניחה לזה. בריאות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים