גמילה מחיתול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/08/2010 | 10:59 | מאת: ענבל

היי הבן שלי בן שנתיים ושלושה חודשים לפני 3 חודשים הורדנו חתיולים והתחלנו בתהליך גמילה עכשיו הוא 95 אחוז מהפעמים עודה פיפי בשירותים והוא מבקש שהוא רצוה להכנס לשירותים בקשר ליציאות הוא עדיין עושה על המכנס הוא אומר לי שהוא עושה קקי מתי שהוא באמצע התהליך אז אני לוקחת אותו לשירותים ומסימים את הפעולה שם לפעמים כן מספיקים ולפעמים לא השאלה שלי האם לקח הרבה שמן עד שהוא נגמל מהפיפי ומה אני יכולה לעשות על מנת לעודד אותו שהוא יעשה גם קקי בשירותים תודה רבה על שיתוף הפעולה

31/08/2010 | 16:12 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ענבל, בדרך כלל, ניתו לחזות בקירוב את זמני היציאות (בבוקר, אחרי הארוחה, לפני המקלחת, וכד'), וליצור מעין 'טקס' קטן, של הליכה לשרותים לעשות קקי. נסי להזמין אותו, פחות או יותר בשעה הקבועה שלו, עוד לפני שהוא מבקש, גם כדי להקדים תרופה למכה, וגם כדי ליצור סוג של סדירות ורוגע. לפעמים זה עוזר. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים