איך מתמודדים?דחוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/08/2010 | 08:08 | מאת: אמא

שלום רב אני אמא לנער בן 15 ילד מאוד טוב שנורא סמכתי עליו במשך כל החופשה שמרתי עליו ועל אחיותיו בשיניים בכדיי שלא יהיו מושפעים מחבריהם והם ילדים באמת טובים . לאחרונה משאני שומעת את חבריו מדברים על חברות ומה הם עושים תמיד הזהרתי אותו שלא יהיה מושפע מהם ושיזהר עם בנות ותמיד התפעלתי ממנו על זה שהוא משמש דוגמא לחבריו והוא בא לספר לי איך הוא מזהיר את החברים ודואג .פתאום הכל חזר אליי כמו רעם ביום בהיר .חברה של ביתי שהיא בת גילו באה להתארח אצלינו ואני התעוררתי באמצע הלילה כשלא חשתי בטוב כשנכנסתי לחדר של ביתי כשהיה אור דולק נכנסתי לראות אם הכל בסדר ואז הבחנתי שהחברה של ביתי לא בחדר נורא דאגתי והתחלתי לחפש בשאר החדרים לתדהמתי היא הייתה עם בני בחדר וכשפתחתי את החדר ראיתי אותו שוכב עליה והם מתנשקים בלהט יש לציין שהם היו לבושים .כולנו הובכנו הוא התחיל להתנשם ויצא לקראתי לבקש שלא אספר לאביו לא ידעתי איך לבלוע את העיניין אני לא ישנה כבר כמה ימים כמו כן גם בני אנחנו מתחמקים אחד מהשניה ודיי נבוכים אין לי מושג מה לעשות אוליי הם שכבו? המחשבות לא מפסיקות ואני מרגישה שאין לי על מי לסמוך יותר הילד שהכי אהבתי פגע בי מאוד . מה עליי לעשות?האם עליי לשתף את אביו?אני מרגישה לא בנוח לשוחח עימו על העיניין אנא עזרתכם הדחופה. תודה מראש

30/08/2010 | 01:09 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, אני יכולה לתאר לעצמי את גודל המבוכה שחשתם כולכם באותו רגע אומלל, ובעיקר את זו של "הזוג הצעיר", שנתפס במפתיע. מתגובתך אפשר להניח שעולם הערכים שלך אינו מתיר קיום יחסי מין בגיל 15, ועם זאת, יש לא מעט בני נוער שמתנסים בסוג זה או אחר של מגע אינטימי קרוב, ועדיין זה לא הופך אותם ל'רעים' או פוגעניים, או לכאלה שאין לסמוך עליהם. אני מאמינה שיש מקום לגישה סלחנית יותר, למרות אי הנעימות שנגרמה לכם. אני תוהה מדוע בנך התחנן שלא תספרי לאבא. האם אבא צפוי להעניש או לפעול בדרך כשלהי שתפגע בנער? אם כן, אני מליצה מאד לכבד את בקשתו של בנך, לא לפני שתשוחחי איתו, ותשתפי אותו בתחושותייך הקשות וב'אני מאמין' שלך בנושא זה. אין לי ספק שגישה מכבדת ופתוחה, תשיג הרבה יותר ממהומה נוזפנית ודרמתית. אם, לעומת זאת, את חושבת שבעלך פתוח ומקבל יותר ממך, נסי 'להלך בין הטיפות' ולגרום בחכמה לכך שתתקיים ביניהם שיחה בנושא יחסים של בינו לבינה, כולל מה מותר ומה אסור לו לעשות כל עוד הוא נער החי בביתכם. אני רוצה להזכיר לך שבנך כבר אינו ילד, ובשלב מסוים יהיה עלייך להכיר בכך שאינו נתון בשליטתך 24 שעות ביממה. בעיני, הנשיקות האסורות (והמתוקות, יש להודות) של גיל 15 אינן כה מסוכנות כפי שמשתמע - אולי - מדברייך, ועדיף לדבר על כך בגלוי, מבלי שהדבר יגרע מן האהבה והכבוד שלך כלפיו. אני חושבת שעישון ואלכוהול מסוכנים הרבה יותר, ולכן עדיף לשמור על תקשורת פתוחה, כנה ומכבדת על פני האפשרות שיירד למחתרת. חשבי על כך עוד. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים