ריבוי שתן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/08/2010 | 09:09 | מאת: מורן

שלום, הבת שלי כמעט בת שש ולאחרונה הבחנו כי היא מרבה ללכת לשירותים למתן שתן. כשאנחנו יוצאים מהבית זה ממש בלתי נסבל כי במשך חמש דקות היא צריכה פיפי בערך ארבע פעמים. היא פשוט אינה מסוגלת להתאפק במשך היום אך בלילה היא מצליחה להתאפק יפה. עשינו לה את כל בדיקות הדם והשתן האפשריות והכל לשמחתי יצא תקין. אני חושבת שהיא פשוט מודאגת שברגע שיוצאים מהבית לא יהיה לה היכן לעשות פיפי וזה מלחיץ אותה ובנוסף היא לא מוכנה לעשות בכל מקום בטענה כי השירותים מלוכלכים.לגביי כמות השתן...לפעמים יש לה ולפעמים אין זאת פשוט התחושה שצריך פיפי. הרופאת ילדים שלה אומרת כי זה משהו התנהגותי וכמו שהוא בא כך זה גם יעלם. זה מאוד מציק לה, היא מרבה לגעת שם ולהחליף תחתונים הרבה מאחר וזה לא נעים לה. היא כל הזמן חושבת על זה ולפעמים אף מסרבת ללכת למקומות בטענה כ " מה יהיה אם כל הזמן יהיה לי פיפי"? אנחנו מנסים להתעלם ולא לעשות עניין ואומרים לי כי אם יהיה נלך ונעשה! גם בבית היא מרבה ללכת לשירותים (זה חדש ) וגם אפילו בגן... העיניין הוא שעגכשיו התדירות גבוהה בהרבה והיינו רוצים לדעת איך אפשר לעזור לה.....? אודה לך על תשובה, מורן.

30/08/2010 | 00:21 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מורן, בהנחה שנעשו כל הבדיקות הרפואיות, ונשללה דלקת בדרכי השתן או כל בעיה פיזיולוגית אחרת, אפשר לחשוב על כיוונים פסיכולוגיים. אני מציעה ליצור קשר עם פסיכולוג ילדים, שיאבחן האם מדובר בהתנהגות כפייתית כמנגנון מפחית חרדה, או בתגובה חרדתית, או כהתנהגות שהתפתחה בתגובה לאירוע טראומתי כלשהו. עד אז, אני מסכימה עם הגישה האמפתית והעניינית, שמושיטה עזרה טכנית אך ממעטת בתשומת לב ותגמולים סביב נושא הפיפי. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים