ילד בן 5 עם הרבה דימיונות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/08/2010 | 21:12 | מאת: טלילה

שלום, הבן שלי בן 5 ויש לו הרבה סיפורים דימיונים למשל על כל מיני מקומות שהוא היה וזמנים קדומים כמו סיפורי התורה שהוא בטוח שהוא היה חי שם ועוד סיפורים שונים ומשונים. בנוסף כאשר אני יושבת איתו ועובדים בחוברת, שמתי לב שמאד קשה לו להזכר מה זה למשל ציור של לימון למרות שהזכרתי לו שזה חמוץ,לאחר מכן הלימון נעלם מעיניו ולא ידע על מה אני מדברת. אציין כי רמת המשכל שלומאד גבוהה, יש לו מגוון עשיר של מילים ובשפה גבוהה, בוא מבין עניין,מאד חכם ומתוחכם, רואה כמה צעדים קדימה,לומד לבד את הא-ב וחשבון.בשבוע האחרון הוא נעשה מאד דעתן ועומד על שלו.בחברה הוא מתנהג למופת וכמו כן בבית ממושמע מסודר ומאורגן. השנה הוא עולה לגן חובה,אשמח לדעת לאן אני צריכה לפנות. תודה, טלילה

26/08/2010 | 00:52 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום טלילה, לא הבנתי מה בדיוק מדאיג אותך, האם הדמיונות או שמא מה שנדמה בעינייך כבעיה בזיכרון. שני הדברים לא נשמעים מדאיגים (לפחות ע"ס התיאור שלך). האם הגננת שלו מהשנה שעברה הייתה מודאגת כמוך? האם איזשהו גורם חשד אי פעם בקיוה של בעיה כלשהי? אם את חושדת שמשהו לא בסדר, תוכלי להתייעץ עם הגננת שלו (אחרי שהיא תכיר אותו קצת), ובמידת הצורך לפעול לאור המלצותיה. כרגע לא נשמע כמו משהו מדאיג. בהצלחה בגן החדש ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים