בעיה אצל בני בן ה- 3

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/08/2010 | 15:35 | מאת: גל

אני אמא לילדה בת 6 וילד בן 3. מאז היה בן שנה וחצי בערך והפסיק לאכול מרק טחון, הוא איננו אוכל מזון מוצק כמו עוף, בשר, פסטה וכו' (אוכל חם). אוכל 5 דברים בלבד (יוגורט, קורנפקס, חביתה ומיני מאפים (יבש)). בנוסף לכך, לא אוהב ללבוש חולצות קצרות, פוחד לדרוך על רצפות שונות (למשל בקניון הומה אדם), ביישן מאוד, לא אוהב להתלכלך ולא אוהב ריחות שונים. מבחינת התפחות (גובה - משקל) הוא באחוזון 50 (סה"כ הלחם שהוא אוכל "מפטם" אותו והוא גובה אם כי לא עולה הרבה במשקל. קשה לנו עם העובדה שהוא צם בגן - לא אוכל כל היום עד שאני באה הביתה ונותנת לו את מה שאוהב. בגן אמרו שקשה לו לקפוץ, לעבור במנהרות בהתעמלות ופוחד מאוד מבובות תיאטרון. אחרי דיאטנית, אנדוקרינולוג וגסטרו שקבעו שהוא בסדר, האם יש מקום לדעתך לפנות לטיפול פסיכולוגי/נפשי?

24/08/2010 | 17:59 | מאת: חן

תבדקי רגישות תחושתית אצל מרפה בעיסוק. רופא התפתחותי פסיכולוג התפתחותי

25/08/2010 | 00:34 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גל, אני מסכימה עם חן, וממליצה לפנות לפני הכל למרפאה בעיסוק. התיאור שלך 'מריח' כמו בעיה באינטגרציה החושית, ובהחלט אפשר לעזור. אחרי כן, או במקביל, תוכלי להיעזר בהדרכת הורים אצל פסיכולוג ילדים קליני או התפתחותי, שיוכל להנחות אותך כיצד לעזור לו. אבל כרגע - ריפוי בעיסוק! בהצלחה, ואשמח אם תוכלי לעדכן אותנו. ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים