בבעיה בבחירת גן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/08/2010 | 17:36 | מאת: ענבל

שלום רב. בת השנה ושלושה חודשים אמורה להתחיל את הגן הראשון שלה (ושלנו) בספטמבר. מה שלא ידעתי בשעת ההרשמה בחודש מרץ זה כמה מהר היא תתפתח, היא מדברת יפה להפליא (לאחרונה התחילה ליצור משפטים של שני מילים- ציפור קטנה, דג גדול וכו'). שכבת הגיל שלה כוללת ילדים מגיל 10 חודשים היא בין הגדולים בגן (יש בערך עוד שני ילדים בגילה) והיתר קטנים בחודש חודשים שלוש, אבל אין אף ילד שמדבר כמוהה (אני מכירה את רוב הילדים היות ואנחנו גרים ביישוב קטן). אני חוששת שאני מכניסה אותה למסגרת שאינה מתאימה לה, יש לי אופציה לרשום אותה במקום זאת לגן רב גילאי- מגיל שנה עד גיל שלוש. שם הבעיה הפוכה יש שני ילדים בערך בגילה (גדולים בחודשיים שלושה) ושאר הילדים גדולים באופן משמעותי. אני חוששת שאולי גם זו מסגרת לא מתאימה שאולי שם היא תרגיש קטנה מדי ויחסרו לה חברים למשחק. אני מתלבטת מאוד, וכמובן שהזמן דוחק, אשמח לדעת מה דעתך

23/08/2010 | 19:32 | מאת: חן

אני באופן כללי הייתי מעדיפה את הגן של הגדולים כך תמיד "אפשר לשאוף למעלה" מצד אחד, מצד שני בגיל הזה מאוד זקוקים לתשומת לב היותר אישית וצמודה וגם צריך לבדוק לדעתי את התכנים והמשחקים בכל קבוצה לאיזה גיל הם מתאימים. אבל במחשבה שניה בגיל הזה מתפתחים מהר מאוד והכל משתנה ודינמי. תנסי לדמיין את בתך בגן הזה ובגן הזה או אפילו לקחת אותה לכמה שעות נסיון בשני בגנים ולראות איפה היא משתלבת יותר טוב ולא "נעלמת" בין הגדולים או שעם הקטנים יש לה יותר בטחון. זה מאוד אישי. יש לי 2 ילדים והם מאוד שונים אחד מהשני. במצב שלך את הגדול שלי הייתי רושמת לקטנים ואת הקטן לגדולים. זה פשוט תלוי רק בילד. ועוד נקודה למחשבה צריך לחשוב גם על העתיד (כי הזמן טס) ועוד 3 שנים כשהיא תהיה בגן חובה עם איזה קבוצה היא תעלה לגן עם הקטנים או הגדולים. מקווה שעזרתי קצת... בהצלחה

25/08/2010 | 00:11 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ענבל, כמו שאפשר להבין גם מדבריה של חן, אין תשובה חד משמעית לשאלתך. ובכל זאת, למרות שבתך החלה לצרף מילים, עדיין - הפערים בגן הרב-גילי עצומים, ולא בטוח שהמסגרת בכללותה תתאים לה. להתפתחות ולבשלות יש יותר מהיבט אחד, וכל ילד עושה זאת בקצב שלו. לתחושתי, בגן של הילדים הצעירים הקבוצה תהיה הומוגנית יותר, ותתאים יותר לצרכיה העכשוויים. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים