חינוך לאכילה בריאה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/08/2010 | 11:00 | מאת: מרב

שלום ליאת, בתי בת 4, בעבר אכלה אוכל בריא ונהנתה ממנו. בשנה האחרונה יש שינוי, היא אוכלת מעט ומעדיפה ממתקים. מבחינתה היא יכולה לשתות שוקו מהבוקר עד הערב, וזה מספיק לה (אולי אני טיפה מגזימה). אני מתלבטת. מצד אחד לא רוצה להפוך את האכילה שלה לעניין ולזירה של מאבקי כח. מצד שני אני כן רוצה להקנות לה הרגלים של אכילת אוכל מזין ובריא. רציתי לשאול למשל: האם להתנות שוקו או ממתק בכך שתאכל את כל החביתה או לפחות חלק מהארוחת הצהריים (מדובר בכמויות ממש קטנות). אני לא אוהבת לעשות את זה אבל תוהה אם זה הדבר הנכון. תודה מראש

23/08/2010 | 13:21 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מרב, חינוך לאכילה בריאה ומזינה דומה מאד, בעיני, לחינוך לערכים, לתרבות בילוי ופנאי (קריאת ספרים, שמיעת מוסיקה), לחברות טובה, לימודים, וכו'. המבוגרים בסביבתו של הילד, והוריו בפרט, הם האחראיים המיידיים לעושר התפריט, לאיכותו ולמינונים שצורך הילד. אם חשוב לך שבתך לא תאכל ג'אנק, סלקי אותו מהבית, או שתנסי לשלוט בכמויות. בנוסף, זכרי שדפוסי התנהגות נרכשים גם בדרך של צפייה וחיקוי. אם אנחנו - המבוגרים - חוגגים על מזון קלוקל, ו'חוטפים' בין הארוחות, אין סיבה שהילדים שלנו יתנהגו אחרת. אני מאמינה שארוחות משפחתיות ונעימות, הנעשות באטמוספירה נינוחה ובריאה סביב שולחן אוכל, ואשר כוללות מזון טעים מגוון ומזין, יעודדו את הילדים שלנו ליהנות ממנו. גם אני, כמוך, חושבת שניסיונות 'לשחד' או להתמקח על כמויות אוכל ("אם - אז") עלולים להניח יסודות לבעיות אכילה בעתיד ולקלקול היחסים בהווה. בקיצור, כמו תמיד, איזון ושכל ישר.... בתיאבון ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים