פרידות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/08/2010 | 00:48 | מאת: נעמה

שלום רב, אני מבקשת לשאול כיצד כדאי להתנהג בעת פרידה מילד שגילו כמעט שנתיים: לעיתים כשאחד האנשים החשובים בחיי הילד (סבתא, אבא וכו') צריך ללכת, הילד נצמד מיד לאותו אדם ומסרב להיפרד, הדבר חוזר על עצמו כמעט בכל יום. האם נכון במקרה כזה להעסיק את הילד במשחק או בכל דבר שהוא וכך להסיט את תשומת ליבו ולעזוב בשקט מבלי לומר שלום? או שעדיף לומר שלום וללכת למרות הבכי של הילד? תודה מראש

23/08/2010 | 01:11 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום נעמה, בעיני, עדיף להימנע ככל האפשר מ'לבלף' ילדים שלא לצורך. פרידה היא דבר לא קל עבור ילדים, ויש המגיבים בתגובה סוערת. ובכל זאת, כאשר אנחנו נעלמים להם פתאום, הם עלולים להפוך דרוכים וחרדים הרבה יותר, ולהישאר על המשמר כל הזמן מחשש להיעלמות נוספת. אם, לעומת זאת, מדובר בפרידה קצרה, ויש סיכוי שהילד כלל אינו ער להסתלקותו של המבוגר, אפשר לחסוך לו את הבכי. עניין של "תחושת בטן". לרגל תחילתה הקרבה של שנת הלימודים, והפרידות המכאיבות הצפויות למתאקלמים הקטנים בגני הילדים, אוכל להמליץ מכאן - אל תעלמו! היפרדו יפה, גם אם יהיו דמעות. כך הילד לומד לסמוך עליכם, ולתת אמון במילה שלכם. בשמחות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים