שינויים לילד בן 12

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/08/2010 | 22:18 | מאת: צביה

איך מספרים לילד שהכלב שלו ברח ולא מוצאים אותו הילד צריך לחזור הביתה אחרי חופשה ארוכה שהוא לא היה בבית הוא בידיעה שהכלב מחכה לו ואני שומעת אותו מדבר על הכלב ומחכה לפגוש אותו ונקרע לי הלב כי אני יודעת שהכלב איננו מתי לספר לו על זה ? ברגע שהוא יגיע הביתה או במהלך החזרה או כמה ימים לפני ? האם יותר קל להגיד לו שהכלב נדרס ולא לגרום לו לצפייה שהוא יחזור ולחפש אותו ?

23/08/2010 | 00:59 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום צביה, לא ציינת מה קרה, כיצד הכלב ברח, ואיך זה שהוא לא נמצא. לטעמי, היה צורך ליידע אותו בזמן אמת, ולתת לו הזדמנות להצטרף לחיפושים. אני מאמינה שאין להסתיר מילדים את האמת במצבים כאלה, ולכן יש לומר לו בהקדם מה עלה בגורלו של הכלב. חשוב להעניק לו את מלוא התמיכה, לכבד את כאבו, ולהשאיר את התקווה (שתמיד קיימת) למציאתו. בוודאי שאין לספר לו סיפור נורא אף יותר על דריסה ומוות. אני מציעה לפרסם מודעות גם דרך האינטרנט, ולתת לילד תחושה של שותפות במאמצים למצוא את כלבו האהוב. מקווה לבשורות טובות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים