כשהורה משתמש בילד שלו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/08/2010 | 09:57 | מאת: רון

שלום ליאת יש לי אחיינים שאני מאד אוהב ויש ביננו קשר הדדי מיוחד. יחד עם זאת עם ההורים שלהם בעיקר עם גיסתי אבל גם עם אחי הקשר לא טוב. אני שם לב לתופעה שמטרידה אותי שבה האמא כפי הנראה אומרת לילדים כל מיני דברים שהיא כנראה רוצה להשיג ביחס אליי ואז כשזה לא קורה הילדים כועסים או בוכים או סתם לא מבינים. למשל האם יודעת שאני לא מעונין לבקר את הילדים בביתם ואני רואה אותם רק בבית הסבתא, ובכל זאת הבטיחה לאחיין שלי בן השלוש שאני אבוא אליהם. אני נפגש עם האחיין אחרי תקופה ארוכה והשמחה גדולה והכייף גדול ואז כשמגיע הרגע ללכת הילד דורש שאני אבוא איתו הביתה, אני מסביר לו שאני עייף וצריך ללכת לבית שלי ואז הוא מגלה שאמא הבטיחה לו שאני אבוא אליהם. אני מרגיש שיש באמא מידה של רוע והיא גם למעשה יזמה ניתוק ביני לבין האחיין בגלל שהוא מאד נעזר בי. יצא שהילד הלך הביתה בבכי אחרי שכל כך נהניתי איתו. והאמא מתרצת את הבכי שהילד מאד עייף. פעמים אחרות האחיין בן ה-9 שואל אותי כל מיני שאלות שלא אמורות לעניין ילד בגילו כמו כמה אני משלם שכר דירה וכמה עלה זה וכל מיני שאלות אישיות שאני מרגיש שיותר מעניינות את האמא אבל היא יודעת שאין מצב שתקבל תשובה ממני. בקיצור זה מכעיס אותי השימוש הציני לכאורה בילדים. האחיין הגדול נמצא רוב הזמן בחברת אימו ואמא שלה וכנראה ניזון ומושפע מהרכילות. אני מרגיש שהוא אוהב מאד וזקוק לקרבה שלי אבל אני מרגיש גם שהוא כבר לא תמים והוא ניזון מכל מיני מידע לגביי שהוא לא בהכרח יודע לעבד וחבל. בקיצור קשה לי עם האמא שלהם אבל מאד מאד קל לי וכייף לי עם האחיינים. אלמלא האחיינים היו מבקשים לראות אותי אולי הייתי מתרחק אבל כרגע זה לא המצב. האם עליי לשתף את האמא בתחושות שהיא עושה שימוש בילדים או להניח לזה? תודה שבת שלום

21/08/2010 | 19:42 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רון, תשובתי היא - להניח לזה לגמרי. נסה להחליט שאתה לא משתתף במשחק. השאר את הבילוי עם הילדים 'נקי' ככל האפשר מהמורכבויות והכעסים שביניכם, המבוגרים. מאחר וממילא אין לנו שליטה על מה שאנשים אחרים אומרים או חושבים ביחס אלינו, כל שנותר לנו הוא לנסות ולשלוט בטיב האינטראקציות שלנו עם מי ש*כן* חשוב לנו. שמח בקשר הטוב שיש לך עם האחיין, ומצה ממנו את המרב. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים