איך מתמודדים עם שינויים רבים בו-זמנית?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/08/2010 | 13:11 | מאת: אמא

הי ליאת, תודה על עזרתך בפורום הזה, אני מאוד מעריכה את התשובות המושקעות והמקצועיות שאת טורחת עליהן עבורנו מדי פעם בפעם. הבן הכובש שלי אוטוטו בן שנה ו - 9, הוא עוד לא יודע את זה אבל הוא עומד בפני תקופה של שינויים רבים העומדים לקרות בו-זמנית, בחודש הקרוב: 1. אני אמורה ללדת עוד חודש. 2. אנחנו אמורים לעבור דירה בחודש הקרוב. 3. במסגרת מעבר הדירה אנחנו שואפים להעביר אותו לחדר משלו, עד כה היה איתנו בחדר (במיטה שלו כמובן) 4. ב - 1 בספט' הוא עתיד להכנס לגן חדש. מה הדרך הנכונה להקל עליו את ההתמודדות עם הכל יחד? מה לעשות ומה לא לעשות? תודה מראש.

21/08/2010 | 19:23 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב ותודה על ההערכה. ולשאלתך - אכן, המון שינויים בבת אחת. כשקראתי את דברייך, חשבתי גם עלייך, ועל כמה שצריך להקל ולהתחשב גם בך, מול כל זה... בעיני, הדבר הדחוף ביותר זה המעבר לחדר משלו, זאת כדי שלא יחווה את המעבר לחדר אחר כנישול או הגלייה לטובת התינוק החדש. בעיני - להתחיל כבר הלילה :-). ועוד משהו - גם אם תהיה כרוכה בכך מידה של אי נוחות, אני ממליצה לך להשכיב גם את התינוק החדש בחדר הילדים (יחד עם הבן הבכור), כדי להקל עליכם וליצור כבר בשלב מוקדם גבולות ברורים בין חדר הילדים לחדר ההורים. ה'יחד' הזה יוכל לעשות טוב לשני הילדים וכמובן גם לכם. כל שאר הדברים ממילא לא מאד ניתנים לשליטתכם. אני מבינה שמעבר הדירה הוא עובדה מוגמרת, וכך גם הלידה (אינשאללה, שיהיה במזל טוב!). הדבר היחיד שאפשר (אולי) קצת לדחות זה את הכניסה לגן, אך במחשבה עלייך, נדמה לי שיהיה לך קשה עם שני קטנטנים בבית. זה בדיוק הזמן לדאוג לכל העזרה שתצליחי לגייס, ולהכין מערך סבתות, חברות, אחיות, או בייביסיטר בשכר, שיוכלו להישאר עם התינוק החדש בזמן שאת יושבת עם הבכור בימיו הראשונים בגן. יילודים הם בדר"כ טיפוסים נוחים למדי, וחוץ מארוחות קבועות אינם דורשים הרבה. נצלי את החודש וחצי הראשון דווקא לטובת הבן הבכור, לליווי תהליך הקליטה. שולחת לך מכאן כוח וסבלנות לעבור את כל ההתחלות החדשות בשלום, ומתפללת שהן יביאו איתן נחת גדולה ושמחות. חזקי ואמצי ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים