גמילה ממוצץ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/08/2010 | 12:16 | מאת: טלי

שלום לליאת, אחיינית של בת ה 3+ נגמלה ממוצץ לפני שבוע בערך. היא מאוד עצבנית ולא יושנת כמו שצריך. מה את מייעצת לעשות? אנו מפחדים על עניין רגריסה. אודה אם תוכלי לענות לי בהקדם. תודה מראש, טלי

21/08/2010 | 19:07 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום טלי, בגיל שלוש וחצי, ואפילו ארבע, ילדים עדיין זקוקים לנוכחותו המנחמת של המוצץ, ואם זה כ"כ קשה לה - למה בעצם להתעקש? לא כדאי להסתכל על החזרת המוצץ כעל רגרסיה, אלא כעל תיקון להחלטה שאולי נלקחה טרם זמנה. ובכל זאת - בכל שלב, הגמילה מהרגל כה מתגמל עלולה להיות מכאיבה וקשה, ואפשר להניח שיהיו כמה ימים קשים. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים