חרדות ופחדים לילד המתבגר דחוף!!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/08/2010 | 10:43 | מאת: מיה

שלום רב ד"ר. שמיה שמי ויש לי בן בן 12. מאז שנולד הילד הוא נמצא ברחדות ופחדים על כל דבר ודורש תשומת לב. הכל החל מגיל קטנות שהילד היה בוכה ונכנס ומצב חנק וכל זה למשוך תשומת לב (כל הבדיקות יצאו תקינות) כניסה לגן חדש,בית ספר חדש,מורה חדשה, חברה חדשה,קייטנה עד פה הכל נשמע נורמלי אך הילד ככל שהוא מתבגר הפחדים והחששות הולכות וגדלות היום זה הצבא שהוא לא רוצה להיות חייל כי כולם מתים או מחטיבת הבניים הדבר מתבטא בבכי ובחשש להיות לבד כל הזמן צריך נוכחות של מבוגר וכשאנחנו פותרים לו איזשהוא חשש הוא "ממציא פחד אחר" לפחד ממנו. אנחנו אובדי עיצות כל הזמן אומרים לנו שזה נובע מתשומת לב. האים אנחונו צריכים לפנות לשיחות עם מומחה בנושא או כל הזמן לחזק אותו ולתת לו תשומת לב?

21/08/2010 | 19:02 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מיה, אינני יודעת עם מי את מתייעצת, ומיהם אלה ש"כל הזמן אומרים שזה נובע מתשומת לב". ילד ש'סוחב' כ"כ הרבה פחדים מגיל כ"כ צעיר צריך עזרה, וכך גם אתם. תשומת לב זה צורך אמיתי וחשוב של כולנו, ואצל ילדים הוא קריטי. בשנים האחרונות מישהו טבע את המושג "צומי" ("תשומי"), כביטוי נלעג לצורך של ילדים בתשומת לב, התפעלות, הקשבה והכלה. באופן אישי, איני אוהבת את הביטוי הזה, בעיקר כי הוא שיפוטי ומזלזל, ונוטה להרחיק את המבוגר מהילד שכה זקוק לו. אין לי ספק שאתם מעניקים לבנכם את מרב תשומת הלב, אך למרבה הצער - ולמרות שהיא כ"כ מנחמת - לא תמיד זה מספיק. ממליצה מאד על פנייה לפסיכולוג ילדים קליני. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים