מפחד מאריה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/08/2010 | 15:08 | מאת: אור

בני בן השנתיים וחצי מפחד מאריה דמיוני. הוא יכול כך סתם באמצע היום לומר שהוא עצוב כי האריה מרביץ לו. אני שואלת איפה האריה והוא מצביע על נקודה דמיונית ואומר הנה פה. זה התחיל כשאמר שאריה הוא מפחיד, אולי בעקבות מפגש עם הדמות דרך ספרים, או המחשב. מה עליי לעשות כדי לעזור לו להתמודד עם הפחד? והאם הפחד מאריה אולי מייצג פחד ממשהו אחר?

18/08/2010 | 01:39 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אור, הפחד מדמויות שהן פרי דמיון אופייני מאד לפעוטות בגיל זה. סלמה פרייברג הקדישה לכך פרק בלתי נשכח בספרה "השנים המופלאות", והצביעה על התפקיד שממלאת החוויה הזו בהתפתחות הרגשית של הילד. הניסיון מלמד שאין טעם לומר לילד בשלב זה "אין כאן שום אריה!", אלא דווקא לנסות להתיידד עם חיות הפרא והמפלצות, דרך משחק, ספרות ילדים (יש בשפע), פעילות יצירתית (פלסטלינה, ציורים), תחפושות, וכד'. זה יעבור... בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים