גמילה מהנקה מאוחרת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/08/2010 | 11:56 | מאת: שיר

שלום רב, ביתי כיום בת 3 נגמלה מהנקה לפני חצי שנה כלומר בגיל 2.5 לערך. הילדה כמובן לא קיבלה זאת בקלות אבל הבינה כי גדולה "וציצי" זה לתינוקות. שמתי לב לכך שיש לציצי אישיות מפני עצמו היא יכולה לדבר אליו, לצחוק וכו'. כמו"כ לעיתים שהיא זקוקה לנחמה היא מבקשת שאשב לידה והיא מלטפת את הציצי שלי.זה כמו שעת פינוק עבורה. האם קיימת בעיה כלשהי? וכיצד להפסיק את הליטוף הלא ברור ??

16/08/2010 | 23:00 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שיר, לטעמי, אין לאפשר לה להפוך את הציצי ל"חפץ מעבר", בעיקר בהיותו מחובר פיזית אלייך, ובכך מחטיא את תפקידו כמסייע לתהליך הנפרדות ממך. מאחר והשד סיים את תפקידו כמניק ומזין, הוא חוזר להיות איבר אינטימי ופרטי שלך, המתקיים מחוץ להישג ידה. עודדי אותה, ברגעי הקרבה ביניכן, למגע מסוג חדש, "כדי שיהיה נעים לשתינו". בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים