גמילה לפני מעבר גן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/08/2010 | 09:15 | מאת: יעל

הבן שלי בן שנתיים ו 9 חודשים. תכננתי להתחיל גמילה בשבוע האחרון של אוגוסט, כי אז הוא איתנו בבית, אבל ברגע האחרון החלטנו להעביר אותו גן, ובספטמבר הוא יעבור לגן חדש (עם עוד 3-4 ילדים מהגן הקודם). האם כדאי להתחיל גמילה באוגוסט או לחכות לאחר ההתאקלמות בגן?

16/08/2010 | 22:47 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יעל, אם את חושבת שהוא בשל לתהליך (וכך גם את), איני רואה טעם להמתין. יש לפנייך את חצי אוגוסט, ואת חופשות החגים, וזה נראה זמן טוב ומספיק. גם הגמילה וגם הקליטה בגן - אם הן נעשות נכון וברגישות - אינן אמורות להיחוות כטראומה (אני מניחה שלכך כיוונת בשאלתך), ובקצב הזה (שבועיים גמילה בבית, ואח"כ המשך בגן החדש) איני רואה מניעה מיוחדת. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים