פחד מחתול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/08/2010 | 22:50 | מאת: מרב

הבת שלי, בת 8 מפחדת מאוד מהחתלתול שלנו. לא רוצה למסור אותו אבל מאוד מאוד חוששת. היה לנו חתול שנים רבות (היה כבר בוגר כשנולדה). לא מצליחים לשכנע אותה להרגע לידו. מנסים בצורה הדרגתית לאפשר לה להתקרב אליו כשבטוחה (למשל יושבת על שולחן גבוה)לשחק, להשקות אותו ולהנות ממנו, אבל זה קשה לה וזה מתסכל את כולנו.נאלצים בינתיים לסגור אותו בחדר עד שיוכל לצאת לגינה. מה כדאי לעשות? גם מהחתולים של השכנים היא מפחדת. מעבר לכך היא ילדה שמחה, רגילה, נבונה ובעלת בטחון עצמי גבוה. קצת חששנית מדברים מסוימים, אבל במצבים אחרים מבטאת אומץ וגבורה יוצאי דופן.

16/08/2010 | 00:17 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מרב, גילוי נאות: גם אני לא מתה על חתולים, ובאופן גורף מעדיפה כלבים. לא ממש מצליחה להבין את הסיבה... :-) לעצם העניין, חשוב לנסות ולהבין מה בדיוק מפחיד אותה, ולנסות לכוון את המאמצים להקהייה הדרגתית של הפחד, מבלי לתגמל אותה ישירות או בעקיפין על ההימנעות שלה. הייתי מנסה להימנע מפעולות מיוחדות כמו סגירת החתול, ומאפשת לה מידה של שליטה על מה שקורה בסביבתה. בגלל שלא מדובר בילדה קטנה, אלא בכזו שיכולה להיכנס לחדרה ולסגור בעצמה את הדלת, נסו להשאיר בידיה את הבחירה על איך 'להתגונן'. השתדלות יתר מצדכם יכולה לזכות אותה בהרבה רווחים, ולהשיג את ההפך מהמצופה. אני מאמינה שהשהות תחת קורת גג אחת, גם אם תחילה יהיה זה רק שלום קר, תעשה את שלה בסופו של דבר, והפחד יפנה את מקומו לידידות אמיצה. ספרי איך הולך בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים