שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/08/2010 | 17:53 | מאת: נועית

שלום רב ביתי בת 9. מה שאתאר כאן משקף את התנהגותה ממש מגיל קטן. ילדה נבונה אין בעיות לימודיות. היינו אצל פסיכולוג קליני לאבחון שטוען שאין בעיות קשב וריכוז והיא בסדר, בעלת רמת אינטילגנציה ממוצעת ומעלה. ביתי מאוד לא רגועה בעיקר שנמצאת בחברה. למשל, אם היא בכיתה ויושבים לידה היא כל רגע מתבוננת במה החבר עושה, מתכופפת לתיק ומוציאה דברים, מדברת עם החבר - אין רוגע. למשל, אם מגיע אליה חבר הבייתה- היא לא מניחה לו לשנייה כל הזמן מפעילה. לא מסוגלת למשל לצפות עם החבר בתכנית, או לבצע פעילות שקטה כמו משחק קופסא, קלפים. החבר יושב בשקט מנסה להתרכז בסרט, לדוגמא, היא כל הזמן מדברת עימו ומפעילה אותו. החברים אומרים לה: די כבר, או רגע או שנייה...או שמסתכלים עלי או מתלוננים שהיא לא מניחה להם לשנייה. שהיא מדברת עם מישהוא היא חייבת לגעת בו. גם בארוחות משפחתיות, היא לא מניחה למבוגר כלשהוא ורוצה שכל הזמן ישחקו עימה, וידברו עימה ומדברת ללא הרף. לפני מספר ימים הגיעה אליה חברה למספר שעות שכללה גם מנוחת צהרים (ביתי נוהגת לנוח בצהרים). הבת לא הצליחה להירדם שהחברה לידה. בכיתה, המורה מתלוננת שהבת קולטת הכל, מבצעת מטלותיה (אגב, אם לא יושבים לה על הראש היא מבצעת את המטלות די חפיף), אולם היא כל הזמן בתקשורת עם הסביבה ולא מסוגלת לחדול מלהביט או מלתקשר עם הסביבה. אם יש עבודה בקבוצות: ביתי אינה מסוגלת לעבוד החברים מעסיקים אותה, היא ממהרת . אגב היא מסוגלת לבצע את כל המטלות אין לה קושי בביצוע שלהן . בעבר הייתה לה מורה מאוד קפדנית, אסור היה לזוז הייתה עליה ביקורת קפדנית ואז ביתי הספיקה הכל ביצעה את מטלותיה . אך לא כל מורה מוכן להתמודד עם זה. אנו נותנים לה המון תשומת לב. אפר עזרה,למי לפנות, מה דעתך? תודה

15/08/2010 | 23:08 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום נועית, האם הפסיכולוג שאבחן את בתך התייחס גם לפן הרגשי? אי-שקט כמו שאת מתארת יכול להיות תוצאה של חרדה, של בעיה בדימוי העצמי, או של בעיה אחרת כלשהי ממקור אורגני (למשל היפר-אקטיביות ללא קשיי קשב או בעיה בוויסות תחושתי). מעניין אותי מאד מה היו המלצותיו ומסקנותיו של הפסיכולוג, והאם את מתכוונת ליישמן. אם תוכלי, אשמח אם תשתפי אותי בכותרות לפחות... ליאת

16/08/2010 | 21:31 | מאת: נועית

ליאתשלום רב תודה על תגובתך. הפסיכולוג לא ממש התייחס לסוגיות שהעלית - לפחות לא לטיפול. טען שבדיקות של קשב אם יתעורר צורך ממשי הוא יפנה רק בגיל 9 - 10. וטען בקשר לבעייה בוויסות חושי שאולי אפשר לטפל אבל יותר מקובל לטפל עד גיל צעיר יותר. אגב, אפרופו דימוי עצמי אנני יודעת למה כוונתך? אבל ביקש ממנה לצייר את עצמה והיא ציירה גוף לא ברור שמורכב ממלבנים וריבועים. (מבחינת הביטוי דימוי עצמי עושה רושם שיש לה דימוי עצמי די טוב). מבחינת הנושא של ההיפראקטיביות וויסות תחושתי למי פונים לעזרה? אנו גרים באיזור קריות - יש לך המלצה ? תודה רבה רבה על העזרה נועית

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים