קושי בגמילה מחיתולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/08/2010 | 14:00 | מאת: רויטל

שלום, בני בן 3 וחודשיים, ילד נבון ועקשן במיוחד. אנו נמצאים בסאגה של הגמילה כבר מספר חודשים טובים, זאת שלאחר לפני שנה כבר כמעט ונגמל אך לאחר כניסה לגן חלה ריגרסיה. כעת בשבוע האחרון הגענו איתו למצב שהוא בבית נמצא רק עם מכנסיים (בלי תחתונים, אבל גם בלי חיתול), וכשהוא צריך לעשות הוא מבקש חיתול- מה שמעיד על שליטה בהחלט מרשימה, שכן כמעט ואין פיספוסים. שאלתי היא האם המצב בו אנו נמצאים עשוי להעיד על חרדת אסלה, כיוון שהוא אינו מוכן לשבת בשירותים? איך עלינו להתנהג איתו- האם להשלים עם עניין החיתול או להפסיק לשתף פעולה? תודה רבה מראש רויטל

13/08/2010 | 01:18 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רויטל, ילד שמרגיש צורך להמשיך לעשות את צרכיו בחיתול, ואינו מוכן להשתמש באסלה או בסיר, פוחד ככל הנראה - או מהאסלה או מהמחשבה על אובדן חלק ממנו (הקקי) שנתפס כאיבר או חלק מהגוף עצמו. מעבר לגיל שלוש נראה לי לא נכון להשלים עם עניין החיתול, בעיקר משום שיש כאן מסר מבלבל. אני מציעה להכריז על פרידה מהטיטול, להגביר את ההסברה בנושא הפרשות הגוף ותפקידן, ולעודד ישיבה על הסיר או הישבנון, כאלטרנטיבה לאסלה המפחידה. ממליצה, במקביל, לקרוא באינטרנט עוד על גמילה נכונה, ועל המלצות 'עשה' ו'אל תעשה', ולהשתדל ליישמן בעקביות. הנחישות בתהליך הגמילה לא אמורה ללבוש אופי של מאבק, אלא של משימה מיוחדת ש"כולנו מגוייסים אליה" עד שיצליח. בשמחות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים