כל הזמן רוצה לגעת באחיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/08/2010 | 21:37 | מאת: מירב

שלום ליאת, יש לי בת 4 ובן 2. אוהבים מאד וקשורים אחד לשני, צוחקים ומשתוללים, גם רבים ומציקים אחד לשני, ומחממים את ליבנו. הבעיה היא שהבת, כל הזמן רוצה לגעת ביד של אחיה. יש לה צורך עז במגע חזק. לפעמים זה ממש מציק לו, גם כשהיא לא מתכוונת להציק. אנחנו מציעים לה את היד שלנו ושואלים אותה אם היא רוצה בובה או צעצוע , ושום דבר לא עוזר. אותי זה ממש מקפיץ. אני גם מבינה אותה, הוא כל כך מתוק, וגם אני מחבקת אותו כל הזמן. וגם אותה. בינתיים התגובות שלי חזקות וכעוסות, ואני לא רוצה לגרום לה להרגיש את עצמה רעה או פוגעת, ולא יודעת מה לעשות. תודה מראש

13/08/2010 | 01:00 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מירב, אם לא מדובר בפגיעה של ממש, הייתי מניחה לזה. יכול להיות שהצורך שלך להגן על הילד הצעיר מפני אחותו, רק מגביר את התסכול שלה ואת הצורך (הלא לגמרי מודע) שלה להכאיב לו. לא פחות מכך, יתכן שמדובר בקשיים בוויסות התחושתי, ואת זה אפשר לברר אצל מרפאה בעיסוק. נסי להיות פחות דרוכה ויותר סלחנית בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים