מתנהגת כמו ילדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/08/2010 | 13:57 | מאת: סון

שלום! בתי בת 4 ילדה מקסימה.לאחרונה מדברת ומתנהגת כמו תינוקת : מדברת כמו התינוקות שהיא מבקשת משהו,זוחלת,תנועות הדיבור שלה כמו תינוקת. דבר זה מאוד מביך אותי שהיא מתנהגת ככה ליד אנשים.אני כול הזמן אומרת לה תתדברי כמו גדולה ולא כמו תינוקת.יש לציין שהבת שלי מקבלת המון תשומת לב והמון אהבה. איך אני משנה את המצב?

13/08/2010 | 00:44 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום סון, ילדים לומדים די מהר שתינוקות ופעוטות זוכים ליחס מיוחד, רגיש וסלחני מצד המבוגרים בסביבה, ונוטים לאמץ מדי פעם התנהגויות "מתיילדות" ותינוקיות, במטרה לזכות ביחס דומה. מאחר וילדים בני 4-5 חסרים את התחכום והציניות של ילדים גדולים יותר ושל מבוגרים, הם פשוט מחקים את התינוקות המקסימים שפגשו, מבלי להסוות את הצורך בתשומת לב ואהדה. לרוע המזל, טקטיקה 'שקופה' כזו גוררת תגובות בלתי אוהדות מהמבוגרים, שלפעמים אפילו כועסים או לועגים לילד על ניסיונותיו המגושמים לזכות בתשומת הלב, ובכך מעצימים את המצוקה ואת הרעב לאהדה והתפעלות. אני מציעה להמשיך לתת בנדיבות את תשומת הלב והיחס, ולהתעלם כליל מההתנהגות הילדית. השתדלי להדגיש את התפעלותך מהתנהגותה הבוגרת, ולהימנע מהערות, נזיפות או הסברים. לפעמים מה שמאד עוזר לנו, המבוגרים, לשרוד התנהגות כזו, זה להתייחס אליה כאל ,משחק כאילו" או גלימת תחפושת שעוטה הילד כחלק מצורך אקטואלי. הישארי סלחנית ורגועה, וזה יעבור ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים