תאומים רבים...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/08/2010 | 06:20 | מאת: זוהר

שלום רב, מן הסתם זה לאמשהו מתיע או ייחודי לנו, אך בכל זאת רצינו להתעייץ כיצד לפעול נכון - התאומים שלנו בני שנה ו-8 חודשים. לאחרונה שמנו לב שאחד מהם התחיל לדחוף את השני מהצעצועים, מהמתקנים בגני שעשועים, וגם מאחד מאיתנו ההורים, למשל בזמן קריאת סיפור. רצינו לשאול כיצד נכון לפעול במקרים אלו? חייבת לציין כי "הדוחף" די פורץ בהיסטריה כשעוצרים אותו... בתודה זוהר

10/08/2010 | 15:47 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום זוהר, בעיני, הורה טוב הוא לאו דווקא מי ששומר על שוויוניות בכל מחיר, אלא כזה שיכול לתת את כל כולו לילד שהכי צריך באותו רגע. אם הילד ה'דוחף' נאבק כרגע על מקומו ועל הקרבה אליכם, חשוב לנסות ולהיענות לצורך הזה, כמובן מבלי לסכן את שלום אחיו התאום. הייתי מאפשרת לו קרבה פיזית צמודה מראש, כדי שלא יצטרך להילחם עליה. לא הייתי מרשה לו להכות או לדחוף את אחיו באופן שיסכן אותו, אך הייתי עושה הכל לתת לו שפע תשומת לב ייחודית, אולי גם בנפרד מאחיו, כדי ששניהם יוכלו ליהנות מדי פעם ממאה אחוזי הקשבה ותשומת לב, על פני המצב הכמעט תמידי של ה-50%. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים