"מלשינים"

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/08/2010 | 23:21 | מאת: נסיכותיים

שלום לך, ראשית, שמחה לציין כי גיליתי פורום נחמד שכזה. שאלה: הרבה אנשים וגם אני חינוך נוטים לכנות ילד שמספר דבר מה על ילד אחר "מלשן" ומוסיפים גם, שלא יפה להלשין למרות שהרבה פעמים בתי עזרה לי במלשנותה כאשר ראתה את אחותה עושה דברים אסורים. איך לדעתך מתמודדים עם סוגייה זו ? אשמח לקבל את תגובתך תודה ,

10/08/2010 | 15:31 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, יש הבדל בין דיווח למבוגר על מצבים מסוכנים, לבין דיווח שמטרתו לשרת את צרכיו של המדווח, הן בדרך של האדרת-עצמו והן בדרך של הנמכת האחר. ההבדל הזה הוא שמבחין את ה'הלשנה' מהמצבים האחרים, והעניק לה את המוניטין המפוקפקים שלה בציבור. אם את מרגישה שבתך מלשינה על אחותה כדי לזכות בשבחים על חשבונה, השתדלי להתעלם מהמידע ככל האפשר, ולפרק את הנושא מן הרווחים הפוטנציאליים שהוא נושא עבורה. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים