פסיכולוג קליני, חברתי או התפתחותי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/08/2010 | 19:39 | מאת: גלי

שלום, בני בן ה-6 נמנע מלהשתתף במפגשים חברתיים, מלדבר במפגשים בגן, נמנע מליצור קשר ראשוני עם ילדים חדשים וכן נמנע מלענות כשילד פונה אליו. עם זאת יש לו מספר חברים טובים. אני ובעלי מעוניינים בהדרכת הורים של גורם מטפל, על-מנת לחזק את הילד ולבנות לו ביטחון עצמית, ומתלבטים בין פסיכולוג קליני, חברתי או התפתחותי. בעבר פנינו לפסיכולוג קליני ולא הצלחנו לקבל ממנו עצות מעשיות כיצד יש לנהוג ולדבר עם הילד. למי מהגורמים המטפלים מומלץ לנו לפנות על-מנת לקבל עזרה ? תודה רבה

09/08/2010 | 00:00 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גלי, פסיכולוג התפתחותי יוכל להעריך אם קיימת בעיית תקשורת ממקור התפתחותי, ולהנחות אתכם במידת הצורך לגבי המשך טיפול. גם פסיכולוג קליני (של ילדים!! זה שונה מעבודת הפסיכולוג הקליני של המבוגר) יכול לאבחן את הקשיים ולתת להם מענה, הן בהתערבות ישירה מול הילד, והן בעקיפין - דרככם. ניסיון אחד בלתי מוצלח לא חייב לייאש. נסו שוב אצל מטפל מומלץ ומומחה. אגב, פסיכולוגים חברתיים אינם 'מטפלים', ועיקר עיסוקם הוא בתחום המחקר והאקדמיה. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים