דחוף מאוד מאוד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/08/2010 | 11:34 | מאת: ליאור

יש לי ילד בן 8 וחצי כאשר לפני סיום שנת הלימודים התלונן על בחילות ולא רצה ללכת לביהס ולאחר מכן גם לא לקייטנה. שללנו כל בעיה רפואית אך מתחילת החופש כל יציאה שלו מהבית מלווה בבכי בטענה שיש לו בחילות והוא אכן נהיה חיוור.

07/08/2010 | 11:39 | מאת: המשך לדחוף מאוד מאוד

יררתי בביהס האם היתה איזה שהיא בעיה אך אני יודעת כי היה איזשהו ילד שהציק לו בכיתה אבל מדובר בילד בעייתי שהציק לכולם כך שלא היתה התעללות ספציפית לבני.כאשר הוא יוצא לים או למקומות שאליהם הוא רוצה לצאת הוא בתחילה טוען שיש לו בחילות אך לאחר מכן משתחרר כאילו לא היה דבר. אני מפחדת מתחילת שנת הלימודים ההולכת וקרבה שמא לא ירצה ללכת לביהס. זקוקה לעצה דחופה מאוד

08/08/2010 | 23:52 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ליאור, בהנחה שאכן נשללו כל האפשרויות הפיזיולוגיות, אפשר שמדובר בתגובת חרדה, שהשתרשה בהיותה מעניקה לו 'הטבות' ו'פטורים', ואפילו אהדה, יחס מיוחד והיצמדות שלכם אליו. לא מדובר במניפולציה, ואני מאמינה שהבחילה שהוא מרגיש אמיתית ומציקה, ונובעת מחרדה. מה שחשוב זה לנסות ולהתחקות אחר התגובות שלכם לבחילה, ולעשות הכל כדי להישאר ענייניים ויעילים. אני ממליצה על התייעצות עם גורם מקצועי, שיוכל להעריך את עוצמת החרדה, ולחשוב יחד איתכם האם נחוץ לטפל בילד (ללמדו אסטרטגיות של שליטה והתמודדות) או להסתפק בהדרכת הורים שתנחה אתכם כיצד להגיב לבחילות בהבנה ותוך מתן תוקף מצד אחד, ומבלי לזכות אותו ברווח משני, מאידך. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים